Lisa Taddeo: Tri ženy

Lisa Taddeo: Tri ženy

Lisa Taddeo cestovala po Spojených štátoch, počúvala príbehy množstva žien celých osem rokov a výsledkom je kniha s názvom Tri ženy, v ktorej sa sústredí najmä na túžbu, jej prežívanie a následky.

Prvou je sedemnásťročná Maggie, ktorá sa zamilovala do svojho ženatého učiteľa angličtiny a následný súd, pred ktorý sa postavia, v ich malej komunite v Severnej Dakote obráti život hore nohami. Druhou je Lina - matka a manželka, ktorá trpí chladom vo vzťahu a množstvom ochorení tela, na ktoré neexistuje jednoznačné liečenie, či diagnóza. Treťou ženou je majiteľka reštaurácie Sloane, v ktorej sa v malom výletnom meste na  americkom severovýchode, trúsia reči pre to, na akom vzťahu sa s manželom dohodla.

Kniha Tri ženy je príbehom o vášni, nielen o telesnej, ale aj o cite, vďaka ktorému robíme všetko, čo nás napĺňa a baví akosi ľahšie. Je príbehom o ženskej spolupatričnosti a nevraživosti, o ženskom tele a vzťahoch a ranách, ktoré nás poznačia na veľmi dlhú dobu.

trizenycoverpress.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Mima Drgoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame