Delia Owens: Kde raky spievajú

Delia Owens: Kde raky spievajú

Debutový román americkej autorky a zoologičky ponúka príbeh o dospievaní, oslavu prírody aj záhadnú vraždu. V Ráne na eFeMku o ňom hovorila Aňa Ostrihoňová.

Príbeh tohto románu sa odohráva v dvoch časových rovinách. V roku 1952, keď malú Kyu opustí matka aj starší súrodenci a nechajú ju samu s alkoholickým násilným otcom v močiaroch, kde sa bez školy a s minimom iných ľudí učí žiť. Jej priateľmi sú zvierací obyvatelia lagúny, učiteľmi voda a piesok.

Pomedzi príbehy o Kyinom dospievaní v izolácii a viac-menej márnom čakaní na to, že sa jej matka vráti, sa stávame svedkami vyšetrovania smrti miestneho fešáka Chasea v  roku 1969. Ľudia z dediny, ktorí hľadajú vinníka, samozrejme, ukážu prstom na podivínsku Kyu, ktorej vravia  “dievča z močiara”.

Nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad zdá a občas ani močiarne blato nepochová všetky tajomstvá a čitatelia sa dočkajú veľkého finále a rozuzlenia milostnej aj kriminálnej zápletky.

kderakyspievajucoverscreen.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame