Ajelet Gundar-Gošen: Prebúdzanie levov

Ajelet Gundar-Gošen: Prebúdzanie levov

Aňa Ostrihoňová v Ráne na eFeMku predstavila napínavý román izraelskej spisovateľky, filmárky a psychologičky, ktorý sa odohráva v súčasnom Izraeli.

Hlavným protagonistom je lekár Ejtan Grün, ktorý je v podstate dobrý človek, čo zachraňuje ľudské životy. Má manželku policajnú vyšetrovateľku a dve deti, ktoré sa snaží milovať a vychovávať tak, ako sa patrí. Vedie usporiadaný život až do chvíle, keď sa unavený po službe ide previesť na opustenú púštnu cestu, kde zrazí prisťahovalca z Eritrey. Keď zistí, že mužovi sa nedá pomôcť, utečie a toto rozhodnutie všetko zmení. Manželka obete ho spozná, nájde ho a nežiada peniaze za svoje mlčanie, ale niečo úplne iné. Vtedy sa Ejtanov život zmení, je jedným mužom cez deň a druhým v noci.

Za týmto príbehom sa skrýva príbeh celej krajiny, príbeh muža prežívajúceho krízu morálky. Autorka píše pútavo a čitateľom sprostredkúva najintímnejšie prežívanie svojich postáv, je to priam až detektívka, v ktorej sa chcete dozvedieť, čo sa stane ďalej. Málokedy sa stáva, že by sa taká hutná kniha čítala s takou ľahkosťou.

prebudzanie-levov-obalkaweb.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame