Annette Bjergfeldt: Kodanská pieseň piesní

Annette Bjergfeldt: Kodanská pieseň piesní

Čo vás v živote môže čakať, keď vašu prvú lásku zhltne hroch? Román Kodanská pieseň piesní je ságou o troch generáciách obyvateľov domu na Palermskej ulici.

Začína sa v petrohradskom cirkuse, kde Varinka čaká na príchod slona, no namiesto neho pošlú spomínaného hrocha. Práve tu ju stretne Hannibal, syn dánskeho veľkoobchodníka so slabosťou pre hudbu a literatúru. Ich dcéra Eva, letuška s prorockými snami sa vydá za švédskeho chovateľa poštových holubov.

Ich dcéra Esther rozpráva príbeh o rodine, dvadsiatom storočí a najmä o umení a vášni. Jej najstaršia sestra miluje kozmonautiku a vesmír, dvojička Olga zdedila hudobný talent po starom otcovi a stane sa z nej operná speváčka, zatiaľ čo Esther miluje farby, a vďaka nej každú dekádu, každý priestor vnímame ako ich kombináciu. Nejde však len o rodinu, sú tu priatelia z detstva ako Hrobárov syn Johan fascinovaný záhadou Lochnesskej príšery.

Príbeh románu je vyskladaný z historických a osobných momentiek, ktoré sú často bizarné a vtipné. No postavy si zachovávajú hĺbku a vo svojom trápení sú uveriteľné. Z knihy cítiť obrovskú lásku k umeniu, ako k spôsobu bytia bez ohľadu na to, čo je práve v móde.

PXL_20211130_085440120.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame