Michael Fink: Posledný pustovník

Michael Fink: Posledný pustovník

Aňa Ostrihoňová prináša skutočný príbeh muža, ktorý prežil 27 rokov v lese celkom sám.

V roku 2013 sa podarilo v chatovej kolónii v americkom štáte Maine chytiť netypického vlamača. Nekradol televízory, šperky či iné cennosti - z rekreačných domčekov pri jazere si brával potraviny, oblečenie, knihy a baterky - všetky možné baterky.

Christopher Knight odišiel do lesa krátko po strednej škole v roku 1986 a prežil v ňom dvadsaťsedem rokov bez toho, aby si čo len raz založil v zime oheň, aby sa zohrial. Pri jazere si len tri minúty chôdze od najbližšej civilizácie vytvoril svoju pustovňu a dokonalý systém zásobovania a prežitia v divočine.

Americký novinár Michael Fink si s Chrisom, ktorý sedel vo väzení, dopisoval, zašiel za ním a skúmal, čo ho viedlo k tomu, aby sa ako dvadsaťročný uzavrel pred svetom. Chris popiera spirituálne či osobné dôvody, ale priznáva, že až v lese, v tichu a ničnerobení našiel absolútnu slobodu.

O samote, izolácii, ale paradoxne aj o ľuďoch píše Michael Fink v knihe Posledný pustovník.

posledny-pustovnik.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame