Ann  Patchettová: Divadlo na Tomovom jazere

Ann  Patchettová: Divadlo na Tomovom jazere

Dej románu Divadlo na Tomovom jazere sa odohráva na jar 2020 uprostred kovidovej karantény. Dej sa točí okolo bývalej herečky Lary Kenisonovej, ktorá žije a pracuje s manželom v rodinnom čerešňovom sade v Michigane. Pandémia spojila celú rodinu, ktorá pomáha pri každodennej prevádzke sadu, čím nahrádza nedostatok sezónnych zamestnancov. Emily, najstaršia z troch dcér sa ako jediná plánuje v budúcnosti venovať farme. Najmladšia Nell sa chce stať herečkou a prostredná Maisie študuje veterinu.

Dievčatá naliehajú, aby im matka prezradila podrobnosti o svojom krátkom romániku so slávnym hercom Petrom Dukom, keď mala dvadsať rokov a obaja boli súčasťou letného divadelného predstavenia na Tomovom jazere v Michigane. Peter vtedy nebol slávny, ich románik netrval dlho, ale to leto zohralo významnú úlohu v jej živote.

Ann Patchett prepletá minulosť so súčasnosťou v rozprávaní, v ktorom počuť ozvenu Čechovho Višňového sadu. Je to predovšetkým kniha o rodine a kontinuite, o ambíciách a skutočných snoch, o láske, prijatí a porozumení. Je o poznaní toho, kto naozaj sme a čo od života naozaj chceme.

0445233-20_detail-product-selection.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame