Onjali Q. Raúf: Hrdina z nočného autobusu

Onjali Q. Raúf: Hrdina z nočného autobusu

Hrdina z nočného autobusu je úprimný príbeh plný nuáns, empatie a nádeje od oceňovanej autorky Onjali Raúf. Poukazuje na tému bezdomovectva a skúma spektrum postojov ľudí k ľuďom bez domova a odhaľuje aj množstvo bežných predsudkov.

Hector je problémový chlapec – je označovaný za tyrana a hrozbu, uviazol v nekonečnom kolobehu porušovania pravidiel a vysedávania po škole pod vedením učiteľov, ktorí mu hovoria, aký je problémový.

Hector stále hľadá nový spôsob, ako zapôsobiť na svojich kamarátov, a tak si vyhliadne bezdomovca z neďalekého parku. Pokúsi odviezť mužov vozík s majetkom a ukryť ho medzi stromy. Niečo sa však zvrtne, a keď vozík skončí na dne jazera, následky jeho činov zasiahnu Hectora prekvapivým spôsobom, ktorý ho môže priviesť do väčších problémov ako kedykoľvek predtým. Nahnevaný Hector čaká, kým sa mu naskytne príležitosť, a rozohrá svoj plán, ako sa bezdomovcovi pomstiť.

Medzitým sa v centre Londýna odohráva zaujímavá vlna lúpeží, ktorá dostáva komunitu bezdomovcov pod drobnohľad verejnosti. Ako sa splieta viacero nitiek, Hector sa ocitne zapletený do záhady zločinu a zároveň sa nechtiac vydá na cestu osobnej zmeny, ktorá mu umožní lepšie vidieť svet očami iných.

hrdina-z-nocneho-autobusu.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu .

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame