Ajelet Gundar-Gošen: Tam, kde číha vlk

Ajelet Gundar-Gošen: Tam, kde číha vlk

Lilach Schusterová žije s manželom Michaelom a synom Adamom v Palo Alto, pokojnej časti San Francisca. Michael je profesionálne veľmi úspešný v Silicon Valley a Adam je tichý, ale veľmi milý 16-ročný chlapec. Rodine sa finančne darí a bývajú vo veľkom dome s bazénom – sú to najlepšie podmienky ďaleko od nepokojov a politických problémov v ich rodnom Izraeli.

Potom však na židovský Nový rok dôjde k útoku na miestnu synagógu, ktorý otrasie židovskou komunitou. Jeden z izraelských prisťahovalcov ponúkne židovským deťom na strednej škole kurz sebaobrany, ktorého sa Adam neochotne zúčastní. Postupne si však kurz obľúbi a začne veľmi obdivovať inštruktora Uriho. Všetko sa zdá byť v poriadku – až kým na večierku nezomrie jeden z Adamových spolužiakov. Odvtedy si Lilach musí klásť otázku, či je možné, že Adam má s jeho smrťou niečo spoločné...

Autorka už od prvej strany príbehu zaujme štýlom rozprávania. Zmes tém v tomto románe je výbušná: rasizmus, antisemitizmus, rodičovstvo, teror a radikalizácia sú len niektoré z oblastí, ktoré autorka geniálne a s veľkou hĺbkou kombinuje.

Kde číha vlk je skutočne pozoruhodný román na hranici psychologického trileru.

177685_Wj2N96L.jpeg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame