Robert Galbraith: Atramentovočierne srdce

Robert Galbraith: Atramentovočierne srdce

Šiesty prípad Robin Ellacottovej a Cormorana Strika sa začína, keď sa v kancelárii objaví nešťastná Edie Ledwellová a prosí o rozhovor. Edie je spolutvorkyňou populárneho animovaného seriálu Atramentovočierne srdce a na internete ju prenasleduje záhadná postava, ktorá vystupuje pod pseudonymom Anómia. Edie sa zúfalo snaží odhaliť jeho či jej skutočnú identitu.

Agentúra jej s tým však nemôže pomôcť. Robin na to zabudne, až kým si neprečíta šokujúcu správu, že Edie niekto zavraždil na Highgatskom cintoríne, kde sa odohráva aj dej jej kresleného seriálu.

Robin a Cormoran sa ponoria do sveta nickov a online šikany, hejtu, viacnásobných identít a životov. Neskutočne živo sa opisuje „fandom“, ktorý autorku považuje za svoje vlastníctvo a nárokuje si všetky jej nápady, pričom ju začne neznášať až natoľko, že si praje, aby neexistovala.

Samotný pseudonym Anómia naznačuje, že dopátrať sa vraha či vrahov vo svete, kde absentujú pravidlá a štandardy nebude ľahké.

atrament na web.png

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame