Kathrin Hartmann: Môj zelený pes

Kathrin Hartmann: Môj zelený pes

Kníh o psoch je veľmi veľa, ale nemecká novinárka Kathrin Hartmann sa zameriava na informácie súvisiace s ekológiou a zmenou klímy.

Pes je jediný domáci miláčik, ktorý s človekom žiť chce, mnohí ho teda vnímajú ako spôsob priblíženia sa k prírode, k životu s iným živočíšnym druhom.

Autorka sa venuje dlhodobo téme životného prostredia, preto ani táto kniha nie je výlučne o výžive a výchove psov. Poskytuje celostnejší pohľad na mäsokombináty a rastlinnú veľkovýrobu a ich vplyvy na planétu a (nielen) ľudské zdravie.

Venuje sa témam chovateľských staníc, pochybných metód chovu či výchovy. Opisuje osobné skúsenosti z Rumunska a Grécka, kde v mestách žije množstvo túlavých psov.

Kniha má podtitul „Príhovor za férový život s našimi štvornohými priateľmi“, ale pokojne by sa dal rozšíriť na férový život na planéte.

9788082421821.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame