Olivier Lascar: Svet podľa Elona Muska

Olivier Lascar: Svet podľa Elona Muska

Olivier Lascar je vyštudovaný inžinier. Bývalý novinár v redakciách popularizačných časopisov je v súčasnosti šéfredaktorom digitálnej sekcie časopisu o vede a výskume, v ktorej venuje veľa článkov Elonovi Muskovi, keďže v súčasnosti ho nemožno prehliadnuť.

Za niekoľko rokov sa presadil vo všetkých významných oblastiach súčasnej vedy. So spoločnosťou SpaceX robí revolúciu vo vesmírnom sektore, má špecifický postoj k umelej inteligencii, chce zmeniť neurovedy prepojením počítačov s našimi mozgami a pôsobí ako vplyvný činiteľ pri vývoji virtuálnych mien.

Existuje však v tomto veľkom inovačnom prevrate nejaké organizované vedecké myslenie? Aké sú hlavné technické, biologické a počítačové princípy, ktoré Elon Musk posúva na hranicu svojich možností? Aké problémy Elon Musk ignoruje, pretože by boli prekážkou jeho futuristických vízií?

Lascar ponúka komplexný pohľad na históriu a súčasný stav vedných disciplín a technologických možností a poukazuje na realizovateľnosť Muskových plánov, prípadne varuje pred ich možnými dlhodobými negatívnymi vplyvmi.

43079773_svet-podla-elona-muska.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame