Lucy Foleyová: Apartmán v Paríži

Lucy Foleyová: Apartmán v Paríži

Jess sa ocitla v úzkych, odišla z práce a zavolala svojmu bratovi Benovi, že za ním príde do Paríža. Ben tu pracuje ako novinár, kritik luxusných reštaurácií a moderného umenia.

Na prvý pohľad ani nepôsobia ako súrodenci. Ale sú, len s tým rozdielom, že kým si Jess pestúnske rodiny prehadzovali ako horúci zemiak, Bena si adoptovala londýnska bohatá rodina. Aj v Paríži býva v luxusnom apartmánovom dome, kde má za suseda spolužiaka z Cambridge.

V každom prípade, keď mu Jess zvoní pri dverách, Ben neodpovedá, neberie jej telefón a v rozľahlom byte ju čaká len mačka.

Britská autorka Lucy Foleyová vie vytvoriť atmosféru, vzbudiť očakávania tak, že sa spolu s Jess začneme zaujímať o susedov – francúzsku madam Sophie, tichú domovníčku, agresívneho Antoina, zmätenú tínedžerku Mimi, ako aj Nicolasa, ktorí by mohli rozlúštiť záhadu Benovho zmiznutia.

apartman_v_parizi_cover_screen_1.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.


Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame