Delphine de Vigan: Deti, náš poklad

Delphine de Vigan: Deti, náš poklad

Sammy a Kimmy sú hviezdy! Na veľkú radosť svoje matky Mélanie, ktorá vždy snívala o tom, že sa preslávi v reality šou.
Svoje deti fotí a nakrúca, videá končia na YouTube, fotografie a početné príbehy na Instagrame a deti na oboch platformách získavajú milióny lajkov.
Ale šesťročná Kimmy sa na tom celom už nechce podieľať, skrýva sa pred kamerou, pôsobí unavene, vyčerpane - a jedného dňa zmizne bez stopy.

Prostredníctvom policajného vyšetrovania sa dostávame do sveta mama blogov a detských influencerov zavalených darčekmi - alebo zneužívanými na spotrebiteľské účely, zbavené práva na vlastný obraz, vystavované online všetkým (ne)možným situáciám bez možnosti vyjadrenia, zneužívané na miliónové predaje.

Román sa odohráva v troch časových rovinách. Počas Mélanienej mladosti, v roku 2019 v čase Kimmyho zmiznutia a v roku 2031, keď detské hviezdy už nie sú hviezdami a potenciál mama blogu sa končí. Medzi nimi sa nachádzajú policajné prepisy výsluchov podozrivých a svedkov, príbehy zverejnené naposledy pred zmiznutím, videá na YouTube — vďaka čomu je šialenstvo za trvalou existenciou online hmatateľné.

deti-nas-poklad.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame