Philipp Dettmer: Imunita

Philipp Dettmer: Imunita

Medicínske témy sú veľmi populárne, ale nie všetky informácie, ku ktorým sa dostaneme, sa zakladajú na vedeckom skúmaní a diskusiách, ktoré odborná verejnosť vedie. Imunitný systém sa za uplynulých pár rokov stal jednou z najvyhľadávanejších tém.

Philipp Dettmer je zakladateľom a hlavným autorom Kurzgesagt, jedného z najväčších vedeckých kanálov na YouTube s viac ako štrnástimi miliónmi odberateľov.

Imunitnému systému však venoval knihu, v ktorej laickým jazykom, prirovnaniami a grafikami vysvetľuje najkomplikovanejšie procesy v ľudskom tele, ktoré ho chránia pred votrelcami akéhokoľvek druhu. Opisuje imunitné reakcie, boje, ku ktorým dochádza na miestach, kam sa patogény dostanú.

Existujú veci, ktoré môžete urobiť na zlepšenie svojho imunitného systému. Prestať fajčiť . V prípade obezity, schudnúť. Obmedziť chronický stres, ktorý imunitný systém do veľkej miery oslabuje. No, prisilný imunitný systém tiež nie je dobrý, pretože potrebujeme vyváženosť. Autor opisuje, čo sa stane, keď sa systém dostane z rovnováhy a vznikne takzvané autoimunitné ochorenie.

Táto kniha je určená pre tých, ktorí sa o túto tému zaujímajú, ale nevedia, kde začať, ako aj pre zorientovaných, ktorí majú záujem o zábavné čítanie.

imunita_titulka_nahlad-2.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame