Robert Galbraith: Búrlivá krv

Robert Galbraith: Búrlivá krv

Pred 40 rokmi sa bez stopy stratila mladá lekárka Margot Bamboroughová. V tom čase bol na úteku známy sériový vrah, a hoci neexistovali žiadne dôkazy, polícia sa domnievala, že za Margotino zmiznutie je zodpovedný on.

V súčasnosti jej dcéra poverí slávneho detektíva Cormorana Strikea, aby zistil, čo sa jej matke naozaj stalo.

Strike a Robin sa v tomto prípade musia popasovať s mnohými problémami vrátane zošitov pomäteného policajta posadnutého astrológiou, stratených svedkov, tých, ktorí sa snažili na Margotinom zmiznutí zarobiť, a najmä s ľudskou pamäťou, ktorá nedokáže zrekonštrovať udalosti spred toľkých rokov.

Zároveň sa Strikeova a Robinina agentúra rozrastá a len ťažko stíhajú riešiť všetky prípady, pretože im do cesty vstupujú osobné životy, Strike sa vyrovnáva s rodinnými tragédiami a Robin sa snaží spracovať svoj rozvod. A, samozrejme, sú tu ich vzájomné city.

Ako vo všetkých knihách z detektívnej série Roberta Gailbraitha sa aj príbeh vyšetrovania Margotinho zmiznutia odohráva počas jedného roka, no Strike a Robin sa vracajú k životu ženy v Británii sedemdesiatych rokov a najmä Robin táto mladá lekárka počúvajúca Joni Mitchell fascinuje a inšpiruje.

B102L1F16364_burliva-krv-2D.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok po 9:30. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame