Februárový Go2stage koncert prinesie grunge, hip-hop aj indie pop

Februárový Go2stage koncert prinesie grunge, hip-hop aj indie pop

Prvý tohtoročný Go2stage koncert v Nu Spirit Clube prinesie na pódium opäť tie najzaujímavejšie demovnicové kapely posledného obdobia. Rádio_FM tentokrát predstaví bratislavské trio Inotaj, hudobnú éterickú vílu Eniesa, melancholickú grungeovú kapelu Sliming Spoon a rapperov z Dornkappel. Zastúpenie budú mať viaceré hudobné žánre.

Akcia sa koná v stredu 11. februára o 20:00. Vstup voľný.

Inotaj.jpg Elektronická indie-popová kapela Inotaj je na scéne síce len krátko, ale jej členovia majú       za sebou pôsobenie v niekoľkých hudobných zoskupeniach (Pixels, Bruno Benetton Free Band, Bloom, Ska2tonics). Do Demovnice sa kapela prihlásila so skladbou Ľudová. Celkovo svoju tvorbu zasväcuje trojica Marek Hradský, Marek Sasko a Viktor Milosavljevič slovenským textom. Svoju tvorbu popisujú ako prelínanie žánrov: “V strede našej muziky stoja synťáky, všelijaké melodické zvuky a lo-fi sample, na ktoré sa vrstvia gitarové témy a bicie. Keby sme sa mali nejak žánrovo vymedziť, tak je to asi alternatívny elektronický indie pop, ktorý ale nie je ani tak úplne alternatívny, pretože sa nevyhýba konvenčným postupom, ani elektronický, pretože dve tretiny tej kapely sú živé nástroje. Nie je to ani pop, ak si pod popom predstavujeme Madonnu a indie vlastne ani nevieme čo je,” hovoria o svojej hudbe s nadhľadom členovia tria.

Eniesa.jpg Speváčka Eniesa zaujme nežnými skladbami s rozprávkovo magickou tematikou, ktorú podčiarkujú ambientné a etno prvky. Jej texty vás zavedú do čarovných príbehov o lesných krajoch, vílach aj faunoch. Eniesa začínala ako jazzová hudobníčka, ako však tvrdí, hudobne sa našla až po vydaní debutového albumu ´333 To Nusein´, na ktorom spolupracovala aj s hudobníkom Maokom. Eniesa vyhrala prvé miesto v 74. kole Demovnice so skladbou V pocitoch.

SlimingSpoon.jpg Tvrdšiu hudbu zastúpi v stredu na koncerte Go2Stage prievidzská kapela Sliming Spoon, ktorú charakterizujú grungeová melanchólia, mladá speváčka Patty a anglické texty.  Kapela bola nominovaná v prvom kole Radio_Head Awards v kategórii Debut roka. Ich album Glass označujú kritici za depresívny, prekvapí však striedaním nálad a downtempových a údernejších sekvencií.

Dornkappel.jpg Rapperské duo z Dornkappel tvoria bratia Ondrej (Prorok) a Matej (Mr. Matt) Jurištovci. Názvom formácie aj debutovým CD Mixtape 82104 odkazujú na miesto, z ktorého pochádzajú – bratislavskú Trnávku (v minulosti niesla názov Dornkappel). Súčasťou hudobného projektu je aj DJ Re5, ktorý pre Dornkappel produkuje podmazy a hráva na koncertoch. Koncerty sa podľa ich slov stávajú vždy miestom, „kde to všetko zo seba vypľujú, spravia show a možno inšpirujú druhých“. Dornkappel boli nominovaní v rámci Radio_Head Awards v kategórii Objav roka.

Sledujte nás aj na: http://www.demovnica.sk/

demovnica.jpg

Regina_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame