Chrobák v hlave_FM a Edward Snowden

Chrobák v hlave_FM a Edward Snowden

Dnes bude reč o globálnej celebrite Edwardovi Snowdenovi, ktorý porušil zákon, aby sa pre mnohých stal hrdinom zápasu za slobodu. Východiskom pre našu dnešnú diskusiu o  whistleblowingu je práve táto jeho morálna nejednoznačnosť. Základná otázka znie: Môže byť whistleblowing – ako prejav zlyhávania inštitúcií – nástrojom na budovanie dôvery v inštitúcie?

Šéfka Aliancie Fair-play Zuzana Wienk, investigatívna reportérka týždenníka TREND Zuzana Petková a sudca Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala budú s Fedorom Blaščákom hovoriť o prípade Snowden a tiež o svojich vlastných dilemách, ktoré musí riešiť každý, kto pracuje na hranici medzi tajným, skrytým a verejným, a tiež o tom, ako sa hľadajú nové štandardy pre to, čo je správne a čo je spravodlivé.

Počúvajte nás dnes od 20:00.

SÚŤAŽ pre poslucháčov:

Zistite a napíšte nám, akú najvyššiu hodnosť v službách komunistickej Štátnej bezpečnosti (ŠTB) dosiahla osoba menom Juraj Široký, krycie meno Šiška. Pomôcka: informácia je prístupna z otvorených zdrojov v archívoch pamäťových inštitúcií v ČR aj v SR.

Víťaz od nás dostane knihu Nikto sa neskryje od Greenwalda Glenna (The Guardian).

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame