Čerstvé Ovocie: Richard Kučera Guzmán (Richie)

Čerstvé Ovocie: Richard Kučera Guzmán (Richie)

Karol Kállay: Zaostrené na krásu

Richard Kučera Guzmán, grafický dizajnér, výtvarník a pedagóg, vyštudoval výtvarné umenie na Katedre Fotografie a nových médií Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, kde aktuálne dokončuje magisterské štúdium na Katedre Vizuálnej komunikácie. Bol zamestnaný v grafických, vydavateľských a reklamných spoločnostiach, a neskôr si založil vlastnú kreatívnu agentúru pod názvom RICHIE. V súčasnosti pedagogicky pôsobí na Škole umeleckého priemyslu Josefa Vydru v Bratislave.

Je autorom dizajnu mnohých publikácií. Vďaka jeho práci sa výtvarná monografia Rudolf Sikora – Sám s fotografiou zaradila medzi najkrajšie knihy Slovenska za rok 2017. Pozrieme sa však bližšie aj na jeho prvú publikáciu zameranú na módnu fotografiu Karola Kállaya, v ktorej nájdete množstvo obrazového materiálu, kurátorských textov a dôležité míľniky autorovho života.

Atraktívny fotografický materiál je súčasťou rozsiahleho, pôvodného a sčasti nikdy nepublikovaného archívu. Karol Kállay si vyslúžil obdiv nielen na poli dokumentárnej fotografie. Svojou progresívnou tvorbou ovplyvnil vnímanie módnej fotografie v Československu, vo Francúzsku či v Nemecku.

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 22.10.2019 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Richard Kučera Guzmán: https://www.guzman.sk
Richie: https://www.richiestudio.com
Richie: https://www.facebook.com/richiestudio/
Karol Kállay: Zaostrené na krásu: https://www.startlab.sk/projekty/1073-karol-kallay--zaostrene-na-krasu/

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpeg

CO5.jpeg

CO6.jpeg

CO7.jpg

CO8.jpg

CO9.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame