Čerstvé ovocie: Miesto M.

Čerstvé ovocie: Miesto M.

Miesto M. - Živý a odvážny divadelný priestor pre kultúru s názorom.

DPM Divadlo Petra Mankoveckého je herecká skupina absolventského ročníka, ktorá sa rozhodla spolu tvoriť aj po škole. Počas svojej existencie sa dokázali etablovať na slovenskej nezávislej divadelnej scéne.

DPM.jpg
Foto: Radovan Dranga

Uhol_92 je združenie umelcov prvej generácie Slovenskej republiky. Vznikol vo februári 2017 a počas svojej pomerne krátkej existencie vznikli pod jeho hlavičkou tri inscenácie: Hranice_92, vNořen a Folklore not war.

Uhol_92.jpg
Foto: Tomáš Bokor

Občianske združenie GAFFA vzniklo ako otvorený priestor pre umelcov, ktorých projekty prepájajú rôzne formy súčasného umenia. Táto mladá novovzniknutá platforma poskytuje priestor pre divadlo, tanec, film a výtvarné umenie.

GAFFA.jpg
Foto: Ctibor Bachratý

Doteraz týmto trom nezávislým zoskupeniam niečo chýbalo. Niečo, čo patrí k „ozajstnému“ divadlu. Strecha! Divadlo DPM, Uhol_92 a GAFFA sa sťahujú pod vlastnú strechu. Spojili svoje sily a otvárajú vlastný divadelný priestor s názvom Miesto M , ktorého vízia je jasná – živá a odvážna divadelná platforma. Šesť premiér v roku 2019, reprízy, workshopy, debaty... Kultúra s názorom.

CO1.jpg

CO2.jpg

Rozhovor z :Popo_FM si môžete vypočuť tu:

Pripravila: Veronika Dologhová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame