Netiketa_FM: Zábavné, užitočné a praktické weby

Netiketa_FM: Zábavné, užitočné a praktické weby

Chcete zlepšiť svoju internetovú bezpečnosť a nechce sa vám to veľmi riešiť? Máme pre vás rýchle a jednoduché tipy.
Myslíte si, že ste v niečom naozaj dobrí, a chceli by ste súťažiť s inými? Čítajte ďalej.
Chcete byť menej online, ale stále sa k tomu neviete dokopať? Zamyslite sa nad tým s nami.

Netiketa_FM: Zábavné, užitočné a praktické weby Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ale najprv pekné fotografie. A úplne zadarmo. Bez dlhého hľadania, skúste unsplash.com.

hqdefault.jpg

Chris Bolin ponúka zamyslenie nad tým, čo nám prinesie, ak budeme aspoň nachvíľu offline. Dokážeme sa lepšie sústrediť, neuniká nám pozornosť. Keď sme dlhšie offline, začíname aj myslieť ináč. Iba offline dokážeme byť tu a teraz. Na bytie offline si však treba vyhradiť špeciálny čas, bez toho to dnes už nejde. Byť offline je dar a odmena, ktoré si môžeme dopriať. Viac sa dočítate na jeho webe chris.bolin.co. Ten je však dostupný iba offline.

offline.png

Ak si myslíte, že so svojím špeciálnym záujmom musíte byť jediný na svete, choďte na Reddit alebo na Youtube. A ak k tomu ešte aj radi súťažíte, skúste službu Quizzup.

Ak nepatríte medzi tých, čo si potrebujú všetko okamžite overovať v telefóne, ale vedomosti nosíte vo svojej hlave, tak by ste to mali vyskúšať. Svoju tajnú záľubu v hlavných mestách austrálskych provincií či mäsožravých rastlinách si môžete zmerať s rovnakými bláznami z celého sveta. A možno si aj nájsť nových priateľov. Na základe spoločných záujmov to ide predsa celkom ľahko.

quizz.jpg

A na záver niečo k téme internetovej bezpečnosti alebo skôr k paranoji. Stránka haveibeenpwned.com okamžite zistí, kde všade mohli byť vaše heslá zneužité hackermi.

Pipl vás nájde na základe telefónneho čísla alebo mailovej adresy. Stále nemáte dosť? Skúste stránku Deseat.me Tá vám ukáže, kde všade máte vytvorené konto a kde všade ste sa niekedy prihlásili. Aj v časoch internetovej prehistórie. Jedným klikom tak môžete vymazať svoje staré myspace konto, môžete doslova vymazať celú svoju internetovú prítomnosť.

Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame