Gaučový surfer: Manchester

Gaučový surfer: Manchester

Futbal, Stone Roses, továrne na bavlnu. Toto všetko nám napadne, keď sa povie Manchester. Na kultové ale aj súčasné miesta sme sa boli pozrieť s Gaučovým surferom Chrisom, ktorý sa narodil v neďalekom Boltone a väčšinu svojho života strávil v Manchestri.

„Mesto sa viac ako ktorákoľvek iná časť v Británii stalo vlajkovou loďou urbanistickej regenerácie a duchovného kapitalizmu,“ hovorí Owen Hatherley v knižnom sprievodcovi po „moderných architektonických ruinách“ Spojeného kráľovstva.

Gaučový surfer Chris prezradil viac o miestach spätých s vlnou postpunku, new wave a raveu. Vzal nás do Haciendy, Dry Baru a novšieho klubu FAC251. Na živú hudbu sa oplatí zájsť aj do Soup Kitchen v Northern Quarter, časti, kde sa potulkami po baroch, obchodoch a record-shopoch dá túlať celý deň.

Prístavná časť Quays ponúka úplne iné vyžitie, niekdajšia priemyselná oblasť je dnes sídlom galérie či filharmonického orchestra BBC.

A keby sme sa vrátili do centra, zájsť sa oplatí do kupolovitej knižnice, kde si viete pozrieť nielen hudobné biografie, knihy hudobnej teórie či histórie, ale aj vyskúšať hudobné nástroje.

Gaučový surfer: Manchester Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


mn0.jpg
Manchestrom nás previedol surfer Chris

mn1.jpg
Central Library: V Manchestri sa chodí skúšať do garáže aj do knižnice.

mn2.png
Oddýchnuť si môžete v parkoch veľkých aj malých, v centre aj za mestom

mn3.jpg
Salford Quays je bývalý priemyselný prístav

mn4.jpg
 Pri kanáloch sa dá prechádzať, najesť aj zabaviť

mn5.jpg
Kultová Hacienda stojí blízko stanice Deansgate


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame