Vyber finalistov súťaže „Jednou ranou na Sziget“

Vyber finalistov súťaže „Jednou ranou na Sziget“

Dvanásť kapiel sa zúčastní na II. kole súťaže o účinkovanie na festivale Sziget 2015. Priamym postupujúcim do finále sú VEES.

Odborná porota vybrala šesť českých a šesť slovenských kapiel do druhého kola súťaže Jednou ranou na Sziget. Do finále súťaže pošlú poslucháči Rádia 1 jednu z týchto kapiel: Zrní, Kittchen, Nylon Jail, Kieslowski, Ghost of You a Calm Season. Na Slovensku budú o postup bojovať: Nvmeri, Purist, Fallgrapp, Talkshow, Fresh Out Of The Bus a Bloom. Najvyššie hodnotenie od poroty získala kapela VEES, ktorá týmto postupuje priamo do finále.

Veľký záujem kapiel o súťaž nás príjemne prekvapil,“ hovorí koordinátorka súťaže Michaela Tučová. „Potešilo nás nielen to, že viac než 200 kapiel prejavilo záujem zahrať si v zahraničí, ale aj úroveň prihlásených, a mrzí nás, že nemôžeme vyslať do Budapešti viac zástupcov súťaže. Som naozaj zvedavá, koho uvidíme na finálových koncertoch v máji.“

Hrať na najlepšom festivale Európy rovnaký deň ako Robbie Williams alebo Florence and the Machine. Deň, kedy sa v areáli pohybuje 85 000 návštevníkov. To bude odmena pre víťaza súťaže. K tomuto cieľu sa musia kapely dopracovať ešte cez dve kolá. Na Rádiu 1 vo štvrtok 19.3. o 22.00 a na Rádiu_FM v nedeľu 22.3. o 19:00 (Osmička) sa budú vysielať špeciálne relácie, v ktorých si poslucháči vypočujú skladby vybratých kapiel. Následne svojím hlasovaním vyberú zostávajúcich dvoch finalistov. Za Rádio_FM jednu kapelu zo Slovenska a poslucháči Rádia 1 zástupcu českej scény.

Rozhodni, kto postúpi do finále. Zahlasuj za toho, koho chceš posunúť do tretieho kola súťaže spomedzi šiestich slovenských kapiel

1. Talkshow

2. Nvmeri

3. Fresh Out Of The Bus

4. Purist

5. Fallgrapp

6. Bloom

Pošli správu na 7773 v tvare kľúčové slovo "OSMICKA", medzera a poradie kapely, ktorej dávaš svoj hlas. Napríklad, ak chceš podporiť Nvmeri, pošli smsku "OSMICKA 2" na 7773. Hlasuje sa do piatku 27.3. do polnoci. Správ môžeš poslať z jedného telefónneho čísla viac. Cena spätnej sms je 20 centov.


V treťom záverečnom kole vyberú celkového vítaza návštevníci koncertov. Finálové kolo obsahuje tri koncertné večery v troch mestách. – 4.5. v Bratislave - KC DUNAJ, 5.5. v Prahe ROXY a 6.5. v Brne - FLÉDA.

Trojkolovú súťaž pre kapely a hudobníkov z Českej republiky a Slovenska pripravili Sziget a partneri Radio1, Radio_FM, Roxy, Fléda a KC Dunaj.

Mediálni partneri: Rádio 1, Rádio FM, Full Moon, muzikus.cz, protisedi.cz, musicserver.cz, Festivalguide.cz

Súťaž vyhlašuje zástupca Sziget Festivalu pre Českú republiku a Slovensko

Priebeh súťaže:

1. kolo – Interpreti / kapely sa mohli do súťaže prihlásiť do 8. 3. 2015. Porota vybrala 6 kapiel z každej krajiny, ktoré postupujú do 2. kola súťaže. Za ČR: Zrní, Kittchen, Nylon Jail, Kieslowski, Ghost of You a Calm Season. Za SK: Nvmeri, Purist, Fallgrapp, Talkshow, Fresh Out Of The Bus a Bloom. Priamym postupujícím do finále sú VEES.

2. kolo – V druhej polovici marca (tj. 16. - 31. 3. 2015) bude súťaž pokračovať v partnerských rádiách. O víťazovi z danej krajiny (jeden víťaz z ČR a jeden zo SR) rozhodnú poslucháči rádií. Víťaza pre ČR vyberú poslucháči Radia 1, víťaza zo Slovenska potom poslucháči Rádia_FM, a to najneskôr do 1. 4. 2015.

3. kolo FINÁLE – V týždni od 4. - 10. mája čakajú vybrané 3 kapely koncerty v 3 mestách – 4.5. v Bratislave - KC DUNAJ, 5.5. v Praze ROXY a 6.5. v Brne - FLÉDA. Víťaza vyberú návštevníci koncertu. Každý návštevník koncertu s platnou zakúpenou vstupenkou môže na danom koncerte hlasovať pre svojho favorita. Hlasy jednotlivých kapiel sa sčítajú, víťazí kapela s najväčším celkovým počtom hlasov zo všetkých odohraných koncertov. Vyhlásenie víťaza súťaže prebehne v Brne v klube Fléda.

Časový harmonogram:

- zasielanie prihlášok do 8. 3. 2015 – uzávierka

- 9. 3. - 15. 3. 2015 – porota vyberie 6 kapiel z každej krajiny, ktoré postupujú do 2. kola

- 16. 3. - 31. 3. 2015 – súťaž v 2. kole pokračuje v partnerských rádiách, hlasujú poslucháči

- 1. 4. 2015 – ohlasovanie víťazov 2. kola - 1 víťaz z ČR, 1 zo Slovenska + 1 kapela poľa výberu poroty

- koncerty v máji 2015 - 4.5. koncert v Bratislave v KC Dunaj, 5.5. v Prahe v klube ROXY a finále 6.5. v Brne v klube Fléda, kde bude oznámený víťaz celej súťaže

Viace informácií k súťaži:

http://www.szigetfestival.cz/news/jednou_trefou_na_sziget.625.html

Aftermovie vlaňajšieho ročníku festivalu Sziget:

 

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame