Dame Area, Æ MAK a ŽEN. Vypočujte si rozhovory z festivalu Sharpe

Dame Area, Æ MAK a ŽEN. Vypočujte si rozhovory z festivalu Sharpe

Šiesty ročník showcaseového festivalu Sharpe bol ostrý a čerstvý, plný hudby, konferencií a stretnutí. Pripomíname si ho trojicou rozhovorov s účinkujúcimi, ktoré vznikli v Novej Cvernovke počas akcie.

Dame Area z Barcelony svojím industriálnym setom uzavreli prvú festivalovú noc. Silvia Kostance a Viktor L. Crux do programu zaradili aj pasáže, ktoré predtým ešte nehrali, čo je ich bežná koncertná prax. V rozhovore vysvetľujú, prečo sa na pódiu vyhýbajú overeným skladbám a aké prekvapenia im to prináša.

1. Dame Area Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aoife McCann, známa aj ako Æ MAK, si na Sharpe premiérovo vyskúšala sólo vystúpenie. S výsledkom bola spokojná a my sa tešíme, že sa to udialo na Rádio_FM stage. S írskou hudobníčkou sme sa rozprávali o zložitej ceste k debutovému albumu aj o gýčových popových pesničkách.

2. AE MAK Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Z názvu svojej kapely zámerne vypustili písmeno a. Hovoria si ŽEN, pochádzajú zo Záhrebu, hrajú snový post-rock a onedlho vydajú štvrtý album. Sara Ercegović, Eva Badanjak a Jelena Božić priblížili, čím je pre nich nahrávka výnimočná, a čo pre nich znamená tvoriť DYI spôsobom.

3. ZEN Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pripravila: Katarína Uhrová, foto: Eva Machová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame