Radio_Head Awards Festival 2017 / Komorné štúdio

Radio_Head Awards Festival 2017 / Komorné štúdio

Komorné štúdio

Piatok 16.3.

20:00 – Bulp
22:00 – Solid Move

sobota 17.3.

20:00 – Analemma  
22:00 – Katarína Málikova  

BULP je hudobný projekt mladého elektronického producenta Samuela Štefanca a jeho sestry Jany, ktorá vo formácii pôsobí ako vokalistka a spoluautorkou textov. Zaujali už v roku 2013 so singlom Far Light, ktorý sa neskôr objavil aj na ich debutovom EP Endian. V ankete Radio_Head Awards 2015 získali titul Objav roka. To ich naštartovalo a v apríli 2017 vydali pod značkou Deadread Records svoj debutový album Yrsa, ktorý je momentálne nominovaný na Radio_Head Awards 2017 hneď v dvoch kategóriách (Debut roka a Elektronická hudba 2017). Na ich koncerte v Komornom štúdiu sa môžete tešiť na tanečnú, ale aj hĺbavú elektroniku.

rhaf2017-01bulp.jpg

SOLID MOVE založil v roku 2016 ako svoj sólový projekt jeden z frontmanov dnes už bývalej hip-hopovej kapely A.M.O. – rapper Moe. Jeho debutový album Pohľady je aktuálne nominovaný v rámci Radio_Head Awards v kategórii Hip-hop / Rap / R'n'B. Na koncerte Solid Move môžete očakávať rap obohatený živou kapelou, tvorenou etablovanými hudobníkmi. Prvým z členov kapely je producent a aranžér Maxo Mikloš (klávesy+produkcia+zvuk), pôsobiaci aj v skupine Fermata legendárneho Fera Grigláka a zároveň kapelník progrockového power-tria Sisterhood of Klangpedal. Basgitarista Michal Šelep aktuálne účinkuje v skupine Zuzany Mikulcovej, spolupracoval s Martinom Valihorom, Andrejom Šebanom a pôsobí aj v skupine Petra Lipu. Zdroj mocných beatov, bubeník Ľuboš „Ežo“ Ambrozai účinkuje v skupine Zuzany Mikulcovej, spolupracoval s Jankou Kirschner, Henry Tóthom, La3no Cubano a mnohými ďalšími. Moe zostane pravdepodobne na koncerte v Komornom štúdiu verný svojej povesti dobrého freestylera a opäť bude energicky komunikovať s publikom. Tešiť sa tak môžete opäť na veľmi kontaktný koncert.

rhaf2017-02solid.jpg

ANALEMMA je názov nového hudobného projektu, ktorý vznikol na sklonku roka 2017 pod rukami vydavateľky a hudobníčky Shiny a skladateľa, producenta a aranžéra Slava Solovica. Ten spolupracoval so Shinou naposledy na albume Longital Suita, kde zanechal svoje hudobné stopy v podobe sláčikových aranžmánov. Jeho prítomnosť bola však citeľná už aj na albume Šinadisk (2001) či pri orchestrálnych úpravách piesní pre Korben Dallas, ktoré vydali pod Slnko Records v roku 2005 pod názvom Kam ideme. Tentokrát sa dvojica Shina – Solovic spojila, aby vytvorila spoločné dielo. Hudbu skomponoval Solovic a o spev a text sa postarala Shina. Ide o minimalistický album s deviatimi piesňami, v ktorých je nosným nástrojom klavír a spev v cinematickom mixe sprevádzajú sláčiky, dychy a elektronika. Koncert formácie Analemma vyznie v Komornom štúdiu, ako by bol vytvorený práve pre ten priestor. Nenechajte si to ujsť.

rhaf2017-03analemma.jpg

KATARÍNA MÁLIKOVÁ patrí k najväčším slovenským objavom posledných rokov. Najskôr zaujala v projekte Demovnica_FM a už o rok na to so svojím debutovým albumom Pustvopol, ktorý vydala pod labelom Slnko records. Katka Máliková si so svojím vyzretým debutom ihneď získala fanúšikov aj hudobných kritikov. Na Radio_Head Awards 2016 dostala najviac nominácií, z ktorých premenila na tzv. „rádiohlavy“ hneď tri z nich (Debut roka, Album roka/Cena kritikov a World Music/Folk). Už o pár týždňov po úspechu na Radio_Head Awards bodovala aj v rebríčku World Music Charts Europe, kde sa umiestnila na 8. mieste. V lete 2017 Katarína vystúpila so svojím sedemčlenným ansámblom na hlavnom pódiu festivalu Pohoda a rovnako ste ju mohli vidieť aj na festivale Colors Of Ostrava. Aktuálne koncertuje v rámci Ostrov hudby Tour 2018.

rhaf2017-04malikova.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame