Nová hudba_FM: 11. týždeň

Nová hudba_FM: 11. týždeň

I'm from Barcelona – Violins

Desať rokov uplynulo odvtedy, čo sa Emanuel Lundgren nečakane rozhodol založiť naozaj veľkú švédsku kapelu. Slovo veľká je na mieste, boli časy, keď bandu I’m From Barcelona tvorilo dvadsaťosem hudobníkov, aktuálne sa ich počet ustálil na devätnástich členoch. Pred mesiacom vydala skupina svoj štvrtý album Growing Up Is for Trees, ktorý otvára singel Violins.

Sundara Karma – Loveblood

Sú štyria tínedžeri, pochádzajú z anglického Readingu a nazvali sa Sundara Karma. Vo februári im vyšlo debutové štvorpiesňové EP s jednoduchým názvom EPI. Hráme si z neho singel Loveblood, ktorého mohutný zvuk môže pripomenúť Brucea Springsteena či Arcade Fire.

Marika Hackman - Animal Fear

Skladba Animal Fear je najnovším singlom dvadsaťtriročnej anglickej pesničkárky Mariky Hackman. Nájdete ho na jej debutovom albume We Slept at Last, ktorý vyšiel v polovici februára. Moderná folkáčka sa vyjadrila, že text piesne je o strachu z premeny na vlkolaka a tiež o našich vnútorných démonoch.

Toro y Moi - Empty Nesters

Americký producent Chaz Bundick je späť so štvrtým albumom projektu Toro y Moi. Optimistická nahrávka What For? sa nesie v letnej nálade a môže pripomenúť hudbu Stevieho Wondera či Briana Wilsona z Beach Boys. Prvým singlom sa stala pieseň Empty Nesters

https://soundcloud.com/carparkrecords/toro-y-moi-empty-nesters

Tvrdý / Havelka - Sbohem a řetěz

Hity českého undergroundu prerobili do modernej elektronickej podoby Martin Tvrdý alias Bonus a Václav Havelka, frontman kapely Please the Trees. Vznikol tak album U nás v garáži, ktorý vyšiel v novembri minulého roka. Nahrávku uzatvára skladba Sbohem a řetěz, pôvodne od skupiny Psí vojáci.

Archívny chlapec - Vážená pani

Archívny chlapec je Richard Vávra. Píše vlastné texty, spieva po slovensky a vystupuje zväčša len s gitarou. Takto hudobníka predstavuje na svojej stránke label Slnko records, ktorý v polovici februára vydal Richardov debutový album Zvery. Archívneho chlapca čaká už budúci týždeň v utorok koncert v programe Pohoda_FM Live, na ktorom možno odohrá aj skladbu Vážená pani.

Florence and the Machine - What Kind of Man

Mnohí už určite netrpezlivo očakávajú tretí album skupiny Florence and the Machine na čele s charizmatickou speváčkou Florence Welch. Štúdiovky How Big, How Blue, How Beautiful sa dočkáme koncom mája, čakanie nám pomôže skrátiť aj prvý singel What Kind of Man.

Hot Chip - Huarache Lights

Skladba Huarache Lights je prvým singlom zo šiesteho albumu Why Make Sense? anglickej zostavy Hot Chip. Udržiava si tú istú rovnováhu medzi bystrou a polo-sentimentálnou hudbou, na akú sme u kapely zvyknutí už viac ako dekádu.

James Newton Howard + Jennifer Lawrence - The Hanging Tree (Pop Edit)

Autorom hudby k The Hanging Tree sú členovia kapely The Lumineers, nahral ju filmový skladateľ James Newton Howard a vokály naspievala herečka Jennifer Lawrence. Pieseň sa pôvodne objavila v decembri na soundtracku k filmu The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 a potom, čo zaznamenala značný úspech, vznikol nedávno aj tento pop edit, ktorý pridal lúskanie prstami a synťáky.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame