Album týždňa: The Cribs - For All My Sisters

Album týždňa: The Cribs - For All My Sisters

Sľubovali, že pôjde o ich najpopovejší album, nakoniec sa tak nestalo a aj na šiestej štúdiovke sú to starí dobrí The Cribs. Akurát ich viac bavia melódie a už to nie sú takí tvrdí chlapci. „Vždy sme sa snažili o úplný opak ako o pop a cielene sme naše skladby likvidovali, čo aj stále robíme. Zakazovali sme si, aby sme uleteli k príliš popovým veciam. Tentokrát to nebol zámer, no chceli sme objaviť ďalšiu stránku kapely a aj samotné skladby už boli také uhladenejšie, potrebovali citlivejší prístup,“ uviedla kapela pre spotlightreport.net. Na 12- trackovej novinke The Cribs pracovali v rodnom Wakefielde, ale aj v Portlande, album si nechali mixovať v New Yorku.

Uplynulý rok bol pre The Cribs náročný. Skončila im zmluva s vydavateľstvom Wichita, ktoré sa o nich staralo od začiatku, a tak kapela musela premýšľať nad tým, ako ďalej. Nakoniec si dopriali krátku pauzu, počas ktorej objavovali punk z 90. rokov či pop z 80. rokov. „Texty aj celý koncept albumu inšpirovala práve hudba z našej mladosti. Myslím, že sa to tam dostalo a je to počuť,“ uviedli The Cribs pre online magazín Digital Spy. Kapela sa po niekoľkých mesiacoch oddychovania rozhodla pokračovať bez známeho vydavateľstva. Album si vydali sami na vlastnej značke Sonic Blew.

Hoci na začiatku to vyzeralo tak, že kapela The Cribs bude na novom albume spolupracovať s vychyteným producentom Steveom Albinim, pod album sa nakoniec podpísal rovnako známy producent Ric Ocasek a skladieb, ktoré kapela vytvorila so spomínaným Albinim, sa zrejme dočkáme až neskôr. Práve vďaka práci s Ricom Ocasekom sa kapele splnil sen, o spoluprácu s ním sa totiž pokúšali už pri treťom albume. Až teraz ale boli dosť dobrí na to, aby si ich slávny producent sám vybral. Reč je o producentovi, ktorý s Robertom Muttom Langom dokázal stráviť v štúdiu jeden celý deň, z ktorého použil presne 17 sekúnd materiálu. „Najviac sa sústredil na to, aby nás mal v štúdiu všetkých pokope. Nahrávali sme live, všetci spolu a stále dookola, až kým nebol presvedčený o tom, že je to perfektné. Nám to pripadalo rovnaké, no on chcel, aby sme to stále opakovali, aby z nás dostal to najlepšie,“ uviedli the Cribs pre figure8magazine.co.uk.

Po pár rokoch strávených s Johnnym Marrom sú The Cribs ostatné štyri roky opäť už len trio a v tejto zostave nahrali aj novinku For All My Sisters. Predtým, ako odštartovali práce na albume číslo šesť, nevyhli sa ani otvorenej diskusii o budúcnosti kapely. V hre bola aj možnosť, že to jednoducho zabalia. Museli si byť istí, že novým albumom sa majú ešte kde posunúť. Ako totiž tvrdia, to, čo v hudbe chceli dokázať, už dokázali. „Ak sa už nemáte kam posunúť, tak prišiel čas skončiť. Často sa o tom v kapele bavíme a tým, že sme bratia, tak si nedávame servítku pred ústa. Museli sme sa uistiť v tom, že dokážeme spraviť album, ktorý bude ten najlepší, inak bude lepšie, ak sa rozpadneme,“ uviedol Gary Jarman pre forgetoday.com.

Ako to už býva zvykom u iných kapiel, aj The Cribs sú presvedčení, že spravili svoj doteraz najlepší album. „V kapele nepochybujeme o tom, že toto je ten najlepší album. Myslím, že každý z nás ho považuje za ten najobľúbenejší a myslíme si, že práve toto bude ten prelomový album, ktorý nám prinesie nových fanušíkov. Je krátky, jasný, plný popových melódií. Myslím, že fanúšikovia The Cribs s ním budú najspokojnejší. A tí, ktorí o nás ešte nepočuli, nás práve vďaka tomuto albumu objavia,“ tvrdia odvážne The Cribs. Tak im teda s novou štúdiovkou, ktorou podľa vlastných slov štartujú novú kapitolu, držíme palce.

 


Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame