Nová hudba_FM: 2. týždeň

Nová hudba_FM: 2. týždeň

Die Antwoord, Lo-Fang aj Carl Barât and The Jackals

Die Antwoord – Ugly Boy

Minulý rok vydali Die Antwoord tretí album Donker Mag, z ktorého nedávno zverejnili singel Ugly Boy. Šialené duo z Kapského Mesta budeme môcť tento rok vidieť aj v kinách, režisér Neill Blomkamp ich totiž obsadil do svojho najnovšieho sci-fi snímku Chappie.

Y.O.U - Heavy Crown

Za projektom Y.O.U, teda Your Own Universe, stojí manchesterský rodák Elliott Williams. Elektronický producent robí hudbu, ktorá by sa dala popísať ako zmes synth popu 80. rokov, nu disca a housu. Minulý rok vydal debutové EP a tiež tento singel – Heavy Crown.

Lo-Fang – You’re the One That I Want

Tri roky pracoval Matthew Hemerlein alias Lo-Fang na debutovom albume Blue Film, ktorý vyšiel minulý rok vo februári na značke 4AD. Obsahuje desať autorských skladieb a dve cover verzie. Pomádová You're the One That I Want je spevákovým aktuálnym singlom.

Carl Barât and The Jackals - Glory Days

Len pár mesiacov ubehlo odvtedy, čo sa The Libertines dali opäť dohromady. Carl Barât tak nedávno celkom prekvapil, keď oznámil, že založil novú kapelu The Jackals, s ktorou v polovici februára plánuje vydať debutový album. Predznamenáva ho singel Glory Days s tematikou II. svetovej vojny.

https://soundcloud.com/cookingvinyl/carl-barat-and-the-jackals-glory-days

Johnny Marr - Dynamo

Z druhého albumu Playland, ktorý vyšiel v októbri minulého roka, zverejnil Johnny Marr druhý singel Dynamo. Marr sa vyjadril, že skladba obsahuje jeden z najobľúbenejších riffov, aké kedy napísal a hoci to vraj zo začiatku znie ako 80's pieseň, postupne sa zmení na niečo, čo pripomína post-punkových Beach Boys.

Catfish and the Bottlemen – Pacifier

Ak vás ešte neomrzeli nové gitarové kapely z Veľkej Británie, máme pre vás tip na Walesčanov Catfish and the Bottlemen. Štvorica si úspech musela odpracovať, za osemnásť mesiacov odohrali viac ako sto koncertov. Z ich septembrového debutového albumu The Balcony si hráme singel Pacifier.

Caribou – All I Ever Need

Kanaďan Dan Snaith alias Caribou vydal v októbri svoju šiestu štúdiovku Our Love. Album, o ktorom sa Snaith vyjadril, že je určený každému poslucháčovi, kladne prijala aj kritika. The Guardian aj Consequence of Sound ho zaradili na piate miesto vo svojich výročných rebríčkov najlepších albumov za rok 2014. Najnovším singlom je All I Ever Need.

José González - Every Age

Je to už viac ako desať rokov, čo si švédsky spevák José González získal ľudí coverom Heartbeats pôvodne od Knife. Vydal dva sólové albumy a potom sa dlhšiu dobu venoval kapele Junip. O mesiac sa dočkáme jeho tretej sólovky Vestiges and Claws, ktorá bude tentoraz úplne bez coverov. Predznamenáva ju prvý singel Every Age.

Nina_FM, Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame