Kultový album_FM: Erlend Oye – DJ Kicks

Kultový album_FM: Erlend Oye – DJ Kicks

V rubrike Kultový album si pripomíname jeden netradičný DJský set. Kompilácia Erlend Oye DJ Kicks vyšla v apríli 2004, pred dvadsiatimi rokmi.

Kultový album_FM: Erland Oye – DJ Kicks Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


DJ Kicks bola v nultých rokoch uznávaná kompilácia nemeckej značky !K7, ktorú pre ňu pripravovali vtedajší najlepší svetoví DJi. Pozvánku dostal aj spevák nórskych Kings of Convenience, Erlend Oye, ktorý v tom čase žil v Berlíne, a možno aj preto dostal tento job. A  pristúpil k tomu ako nikto iný. Je to veľmi netradičný DJ set.


Erlend Oye obohatil svoje nedokonalé mixy humorom a dobrým vkusom. Uvádza pesničky, mieša známe s obskúrnym, spieva známe melódie, evergreeny do vtedy aktuálneho housu a elektra. Je to veľmi kreatívne a neuveriteľne zábavné počúvanie, ktoré chytí aj tých, čo by si bežne nevypočuli DJský set.


DJ Kicks Erlenda Oyeho je plný prekvapení. Oye vytvára akési živé mashupy, ako keď spieva The Smiths do remixu Royksopp. Veľmi nenútene prechádza od indietroniky k aktuálnym klubovým trackom. V mixe sú The Rapture, Phoenix, Cornelius, ale aj Ricardo Villalobos a Alan Braxe a Fred Falke.


Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame