Ženy v hudbe

Ženy v hudbe

Tento rok si Rádiohlavy zvolili za svoju tému vyzdvihnutie prínosu žien v hudbe a kultúre.

Táňa Lehocká

Keď ako vysokoškoláčka chcela v Bratislave zažiť svoju obľúbenú kapelu, musela ju sem pozvať sama. Odvtedy zorganizovala desiatky koncertov a aktuálne sa podieľa na realizácii showcaseového festivalu Sharpe. Okrem toho manažuje kapely, venuje sa promotérstvu a koncertnému bookingu. Táňa Lehocká, laureátka Radio_Head Awards 2003 za prínos do hudby.

Táňa Lehocká Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Soňa Horňáková

Soňa Horňáková si na RHA 2023 prevzala Ocenenie za prínos do hudby - za svoje rozsiahle pesničkárske dielo aj dlhoročnú publicistickú prácu v rozhlase. „Idem asi v takom istom režime ako odjakživa. Vždy som nad niečím rozmýšľala, niečo si písala alebo niečo si vymýšľala... Tak v tom pokračujem,“ povedala okrem iného vo fíčri.

Soňa Horňáková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Sláva Daubnerová

Ako príklad prínosu si na RHA 2023 prevzala Ocenenie aj Sláva Daubnerová. V rámci dynamického sveta divadla a opery sa objavujú osobnosti, ktoré nielenže zmenia pravidlá hry, ale aj definujú nové smerovania. Takouto osobnosťou je aj Sláva Daubnerová, slovenská režisérka a herečka, ktorá  prekračuje tradičné hranice. Definuje nové smery v performančnom umení a predstavuje multižánrový prístup. S početnými nomináciami a oceneniami na svojom konte sa nielenže etablovala na domácej scéne, ale získala aj medzinárodné uznanie.

Sláva Daubnerová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Jana Ambrózová

Práca ďalšej z nominovaných žien - Jany Ambrózovej odráža bohatstvo a rozmanitosť slovenskej kultúry, zahŕňajúcej širokú škálu tancov, hudobných vrstiev piesní a nástrojov. Venuje sa skúmaniu a prezentácii kultúrnej diverzity a prispieva tým k uchovaniu a rozvoju nášho kultúrneho dedičstva a k našej kultúrnej identite.

Jana Ambrózová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Shina

Shina sa na slovenskej hudobnej scény pohybuje viac ako 20 rokov. Okrem pôsobenia v Longitale je aj jednou zo zakladateliek vydavateľstva Slnko Records. Ako to vyzeralo v časoch na začiatku skupiny aj vydavateľstva, ale aj na čom momentálne pracuje, prezradila vo fíčri.

Shina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Nina Kohout

Speváčka, skladateľka a producentka Nina Kohout je výrazná osobnosť nielen domácej, ale už aj zahraničnej scény. Vlani v novembri odohrala v Brightone koncert, ktorý vo svojej kariére pokladá za prelomový. Nina vysvetľuje, čo pre ňu toto vystúpenie znamenalo, hovorí aj o krotení zvukov a pesničkách z pripravovaného debutového albumu.

Nina Kohout Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Katja Thalerová

Katja Thalerová je pracovitá projektová manažérka, bookerka, aj dramaturgička. Prestížny IQ Magazine ju zvolil za jednu z The Boss of 2023.

Katja Thalerová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Paula Poštolková

Festivalová produkčná, stagemanagerka a promotérka, ktorú registrujeme na najväčších podujatiach na Slovensku a ktorú britský dvojmesačník pre hudobných profesionálov IQ Magazine zaradil do rubriky „Unsung Heroes“.

Paula Poštolková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Rádio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame