Album týždňa: Bleachers - Bleachers

Album týždňa: Bleachers - Bleachers

Tento týždeň bolo rozhodovanie pomerne náročné: srdiečko bilo pre zvláštny, odvážny a hlučný album Kim Gordon, známej zo Sonic Youth, napokon som ale usúdil, že dennému primetimu pristane o čosi viac než industriálny rap skôr luxusný, viacmenej gitarový pop hviezdneho no zároveň vkusného producenta Jacka Antonoffa a jeho kamarátov.

V živote kapely aj v živote kapelníka je všeličo nové: Jack Antonoff sa oženil a hovorí, že máločo jeho psychickej stabilite tak veľmi prospelo. „Je to možno zvláštne, no kým na predošlých troch albumoch som sa vždy zapodieval, hnaný strachom, minulosťou a budúcnosťou, teraz už zo súčasnosti obavy nemám,“ komentuje vznik novinky Bleachers Jack Antonoff. Okrem toho kapela zmenila label a spravila ťah v hudobnom biznise nie celkom bežný: major label RCA vymenila za nezávislé vydavateľstvo Dirty Hit.

Bleachers sú v podstate typická hipsterská kapela: Jack Antonoff je ukotvený v hudobnej milosti svojich idolov, predovšetkým Bruca Springsteena a celkovo v 70. A 80. rokoch, v poctivom songcraftingu so stopami tzv. adult oriented rocku čiže rockovej hudby orientovanej na dospelé publikum prípadne yacht rocku a nie je na tom nič zvláštne: mainstream minulosti sa už viackrát ukázal ako alternatíva súčasnosti. Navyše, Antonoff starých duchov oživuje vďaka neúnavnej práci producenta na nahrávkach veľmi mladých a veľmi trendy hudobníkov.

Jack Antonoff je spravidla jediné meno, ktoré sa v súvislosti s Bleachers spomína a to by nebolo celkom fér. Autormi nových skladieb sú viacerí domáci i hostia: Patrik Berger - zakladateľ kapely, Florence Welch, Aaron Dessner, Lana Del Rey, Kevin Abstract či Evan Smith.

Ak máte radi moderné pesničkárstvo a pestroť, nijako extra objavné ale poctivé, prídete si na svoje. Medzi silnejšie čísla patria skladby skoro až meditatívneho charakteru, trošku slabšie sú momenty, v ktorých sa Bleachers akoby snažili uchmatnúť si trošku slávy od aktuálne preferovaných žánrov stredného prúdu, ktorý síce Jack Antonoff často a rád produkuje, ale v jeho vlastnom poňatí to presladené r'n'b veľmi nefunguje.

Bleachers.jpg

Pripravil: Daniel Baláž

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame