Kultový album_FM: Young Fathers – Dead

Kultový album_FM: Young Fathers – Dead

Škótska kapela Young Fathers vydala pred desiatimi rokmi, 31. januára 2014, svoj debutový album, za ktorý získala ocenenie Mercury Music Prize.

Kultový album_FM: Young Fathers – Dead Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Jedna z najlepších kapiel súčasnosti ohromila už debutom. Aj keď debut to úplne nebol, Young Fathers si nacvičili dokonalú súhru na dvoch mixtapoch a nespočetných živých vystúpeniach. Ich Dead je jeden z albumov, na ktoré sa raz budeme pozerať ako na tie určujúce pre túto hudobnú dobu.


Young Fathers priniesli zvuk alternatívneho hiphopu vydavateľstva Anticon do mainstreamu, aj keď sa dnes bránia pomenovaniu hip-hop. Je to dobrodružná hudba z dronov, tvrdých beatov, gospelových vokálov a surreálnych rapov. Young Fathers sú kapela, ktorá má vlastný štýl a energiu ako nikto iný. Je to aj pop, aj experiment, príťažlivé pre oba tábory zároveň.


Na Dead počuť veľa zvukových podivnosti v kontraste so soulovými vokálmi, a takmer v každej piesni je silný popový, zapamätateľný moment. A výborne to spolu drží pokope. Young Fathers už pred desiatimi rokmi pochopili, že žijeme v 21. storočí a držať sa žánrových pravidiel už príliš nefunguje.

a0309814645_65.jpg

Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame