Kultový album_FM: Manic Street Preachers – This Is My Truth Tell Me Yours

Kultový album_FM: Manic Street Preachers – This Is My Truth Tell Me Yours

Piaty album walešanov Manic Street Preachers This is my truth, tell me yours vyšiel 14. septembra 1998. Manics už vtedy boli známa rocková kapela. S týmto albumom si siahli na vrchol. This is my truth okamžite vyletel na prvé miesto britského albumového rebríčka, na oceneniach časopisu NME kapela vyhrala všetky hlavné kategórie a takmer všetky hlavné získali aj na Brit Awards. Manics boli najväčšia britská kapela roku 1998.

Manics ho nahrávali už iba v trojici, potom ako v roku 1995 zmizol ich člen a kamarát Richie Edwards. Nikdy sa nenašiel. Bola to pre nich veľká rana, ale na albume sa cez ňu dokázali preniesť.

This is my Truth, tell me yours je plný singlov, oproti predchodcom je zvukovo jemnejší a prístupnejší. Je tu menej surových gitár, zato sa pridáva orchester aj klávesy. Manics však našťastie neprekročili tenkú hranicu gýču a znie to vkusne. Sú tu hymnické piesne, ktoré sú temné, ale aj povznášajúce.

Manic street preachers sú kapela s ľavicovými názormi a angažovanými textami. Už samotný názov This is my truth, tell me yours provokuje aj v dnešných dňoch. Ich piesne majú odkaz, kapela v nich upozorňuje na sociálne a triedne nerovnosti, či rasizmus.  Ich kázania a názory sa nie vždy triafajú, ale rocková hudba potrebuje takéto kapely.

Kultový album - Manic Street Preachers Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame