Kultový album_FM: Beastie Boys – Hello Nasty

Kultový album_FM: Beastie Boys – Hello Nasty

Hello Nasty je piaty štúdiový album newyorskej trojice Beastie Boys. Nie je to ich najlepší album, aj keď každý pozná Intergalactic či Body Moving. Je tu príliš veľa nápadov na príliš veľkej ploche a dá sa v nich ľahko stratiť. Asi ako v uliciach ich rodného New Yorku.

K zostave Mike D, MCA, a Ad Rock sa na albume pridal turntablista Mix Master Mike. Beastie Boys sú stále hraví, neustále si z niečoho uťahujú, aj zo seba. Bavia nás.

Hudobne je Hello Nasty bohatší ako jeho predchodcovia. Beastie Boys sa vrátili k elektronickému funku, je tu množstvo absurdných samplov, zmien tempa, žánru. Latino groovy, zvuky z ulíc ich rodného New Yorku. Veľa zvukových prekvapení, ktoré splývajú do zvukovej koláže.

Na albume je 22 krátkych piesní, pri počúvaní však máte pocit že ich je aspoň raz toľko. To čo najprv znie ako dobrá party, po chvíli stráca flow. Okrem piesní je tu veľa hudobných žartíkov. Beastie Boys sa na predchádzajúcich doskách hrali s hardcore punkom aj dubom. A zopár úletov je aj na Hello Nasty. Aj vďaka nim sa však album rozpadá na množstvo krátkych piesní, ktoré nedržia pokope.

Hello Nasty vyšiel. 14 júla 1998 na značke Capitol.



Pripravil: Peter Dolník

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame