Pohoda_FM: Listening session s hudobnými odborníkmi

Pohoda_FM: Listening session s hudobnými odborníkmi

Počúvali a hodnotili slovenskú hudbu. Vic Galloway (BBC Radio), Ruud Berends (Eurosonic festival), Adam Ryan (The Great Escape), Jeremy Hulsh (Oleh! Records) sa počas Listening session na Pohode vyjadrili ku Korben Dallas, The Ills, Longital, Saténovým rukám a ďalším slovenským skupinám.

Najväčšiu rolu v ich pripomienkach hral jazyk, v ktorom kapely spievajú. Vic Galloway z BBC Radio sa napríklad radšej vypočuje originálnu slovenskú kapelu spievajúcu v slovenčine ako kapelu, ktorá spieva anglicky so silným slovenským prízvukom. "Ktokoľvek z anglicky hovoriacich krajín to spozná a povie si „nie“. Určite ste si to všimli pri švédskych, francúzskych alebo nemeckých kapelách, ktoré nemajú dobrú angličtinu. Je to trocha smiešne. Radšej by som počul ich rodný jazyk," poznamenal.

Jeremy Hulsh z izraelského showcaseu Tune in Tel Aviv sa napríklad vyjadril: „Keď som začal pracovať s hudbou ako exportom v Izraeli, všetkým kapelám som hovoril, že ak chcú preraziť, nemôžu spievať v rodnom jazyku, čo by znamenalo hebrejčinu alebo arabčinu. Odporúčal som len angličtinu, ale teraz si uvedomujem, aké to bolo strašne hlúpe. Pravdou je, že v hudbe už neexistujú žiadne pravidlá."

Nenechajte si ujsť celú diskusiu a listening session, ktorú odvysielame v utorok 19.7. večer v čase Pohody_FM, teda od 20:00 do 22:00.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame