Sarah Perry: Melmoth

Sarah Perry: Melmoth

Aňa Ostrihoňová do Rána na eFeMku priniesla nový román od autorky knihy Had z Essexu.

Príbeh najnovšieho románu britskej autorky Sarah Perryovej sa odohráva v Prahe.  Helen - štyridsaťročnej Angličanke, ktorá v rámci pokánia za svoj strašný čin žije asketickým životom, sa dostane do rúk rukopis so svedectvami o najhorších chvíľach ľudstva.

Ľudí, ktorí v nich ublížili nevinným, prenasleduje celý život postava vysokej ženy v čiernom s krvácajúcimi chodidlami, Melmoth najosamelejšia bytosť na svete, ktorá je svedkyňou ich prečinov a previnení. Prvýkrát sa s ňou stretne v rukopise Josefa Hoffmanna, ktorého stretávala v pražskom Karolinu, kde písal svoje spomienky na detstvo a dospievanie v Čechách počas druhej svetovej vojny, ktoré ho prenasledujú do vysokého veku.

Román Melmoth je príbehom o morálnych dilemách, prečinoch obyčajných ľudí, ktorí v danej chvíli možno ani nevedeli, čo robia, respektíve, mysleli si, že robia dobre, o ťažobe svedomia, pod ktorou sa mnohým podlomili kolená.

Melmoth_SK_obalka_V.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame