Michelle Obama: Môj príbeh

Michelle Obama: Môj príbeh

Prečo sa oplatí prečítať si memoáre bývalej prvej dámy Spojených štátov amerických? V Ráne na eFeMku odpovedala Aňa Ostrihoňová.

Vo svojich memoároch nám bývalá prvá dáma Spojených štátov amerických opisuje svoj život od detstva stráveného v južnej časti Chicaga s množstvom príbuzných a priateľov, cez štúdium na dvoch prestížnych univerzitách a priateľstvách, ktoré jej vydržali celý život až po prácu v právnickej firme, kde sa stretla so študentom práva Barackom Obamom a jej život nadobudol nový rozmer.

Od detstva bola snaživou študentkou, ktorá si len veľmi ťažko zvykala na to, že nie všetci sú takí zorganizovaní a ambiciózni. Vďaka priateľstvám na vysokej škole však pochopila, ktoré z vecí sú dôležité pre ňu a ktoré možno opustiť a nechať na polceste. Právo si vybrala, pretože to bol jeden z najnáročnejších a najprestížnejších odborov, ale v skutočnosti ho robiť nechcela, hoci v tom bola dobrá. Vzdala sa umelo vytvorených a cieľov a mét a začala sa venovať komunitám a jednotlivcom, ktorí potrebovali právnu pomoc.

Na strednej škole sa priatelila s dcérami reverenda Jacksona, ktorý v roku 1988 kandidoval na prezidenta USA a opisuje, ako ju politika, kampane a manifestácie vôbec nelákali. Preto niet divu, že keď jej manžel oznámil kandidatúru, prijala to, hoci keby sa jej opýtal, povedala by mu, aby do toho nešiel.

obamova.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame