Ariel Levy: Proti všetkým pravidlám

Ariel Levy: Proti všetkým pravidlám

S podtitulom Zápisky zo života vyšla kniha americkej novinárky a reportérky Ariel Levy. Hneď v prvých vetách autorka čitateľom oznamuje, že krátko pred štyridsiatkou prišla o syna, životnú partnerku aj o dom. Viac o knihe povedala v Ráne na eFeMku Aňa Ostrihoňová.

Ale skôr, než sa dostaneme k tomu, ako k týmto udalostiam došlo, sa nám Ariel Levy predstaví ako dieťa narodené do privilégia, ktoré dokázalo premeniť svoje sny na realitu a nezložilo sa pred žiadnou z ťažkostí.

Medzitým však toto dieťa zabudlo, že nie všetko je možné, že nie na všetko máme nárok, a nech by sme sa akokoľvek snažili, že sa nedá ísť proti všetkým pravidlám.

“Odvaha ísť proti všetkým pravidlám je známkou vizionára. A je to tiež symptóm narcizmu.”

Ariel Levy sa prostredníctvom písania vyrovnáva predovšetkým s náhlou prázdnotou v živote a stratou ilúzie, že hranice a obmedzenia neexistujú, že niekedy ani obrovská vôľa nestačí na to, aby sme prekonali svoje ľudské limity.

proti-vsetkym-pravidlam-574-size-frontend-medium-v-2.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame