Fiona Mozleyová: Kráľovstvo Elmet

Fiona Mozleyová: Kráľovstvo Elmet

V debutovom románe britskej autorky Fiony Mozleyovej sa stretávame s Danielom, ktorý putuje na sever Anglicka a niekoho hľadá.

Jednoduchý život, ktorý viedol so svojím otcom a sestrou Cathy sa zmenil na nočnú moru. Žili spolu mimo civilizácie v domčeku, ktorý otec postavil, živili sa lovom a jedli všetko, čo im ponúkal les. Kedysi súrodenci chodili do školy, ale neboli ako iné deti, s ktorými už dnes nemajú takmer nič spoločné.

Ich otec niekedy zmizol a vrátil sa s krvou podliatymi očami. Na živobytie si zarábal boxom a “riešením” sporov pre iných. Ale keď bol doma, dokázal sa upokojiť. Povedal im, že malá čistinka v Elmete patrí len im. Ale nie je to pravda.

Kráľovstvo Elmet je znepokojujúca kniha o spôsobe a možnosti spolunažívania vo svete, o chamtivosti, chudobe, spravodlivosti, pomste a morálke.. Je to lyrický komentár o súčasnej spoločnosti, o vzťahu detí k otcovi v ktorom sa autorke podarilo zachytiť atmosféru severoanglickej krajiny.

img_8276.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame