Guillaume Musso: Dievča z Brooklynu

Guillaume Musso: Dievča z Brooklynu

Ak máte radi krimi, ale toho severského už stačilo, Aňa Ostrihoňová odporúča knihu jedného z najznámejších francúzskych detektívkarov.

Rozprávačom príbehu Dievča z Brooklynu je spisovateľ Raphael, ktorý však veľa nepíše, pretože podľa jeho vlastných slov ho dobehol život, keď ho opustila priateľka a ponechala naňho výchovu novorodenca. Stretne však mladú detskú lekárku, záhadnú Annu Beckerovú, ktorá ho vydesí odhalením svojej minulosti. Kým sa Raphael spamätá, Anna zmizne. S pomocou svojho priateľa penzionovaného policajta Marca sa popri pátraní po Anne dostávajú k starším prípadom, ktoré ich zavedú až do New Yorku krátko pred prezidentskými voľbami 2016.

Román je napísaný takmer ako filmový scenár, odkazuje sa na množstvo známych popkultúrnych ikon, a tak sa oveľa ľahšie vizualizuje v hlave. Knižka sa číta veľmi rýchlo a má prekvapivý záver.

musso.jpg

Tipy na zaujímavé čítanie prináša do Rána na eFeMku prekladateľka a knižná publicistka Aňa Ostrihoňová. Počuť aj vyhrať ich môžete vždy v utorok. Prezrite si aj ďalšie z jej odporúčaní tu.

Pripravila: Aňa Ostrihoňová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame