Film_FM: novinky v kinách

Film_FM: novinky v kinách

Ak by sme mali nájsť niečo čo spája všetky štyri filmové novinky, ktoré dnes prichádzajú do kín, tak sú to hneď minimálne dve veci. Všetky sa odohrávajú v Česku a všetky pracujú s istou dávkou humoru. 


Český filmár David Ondříček v životopisnom filme Zátopek sleduje osobný aj profesionálny príbeh tohto olympijského rekordmana. Film nedávno vyhral cenu divákov na festivale v Karlových Varoch a na pozadí komunistického režimu zachytáva dramatický osud bežca so všetkými úspechmi aj pádmi. Je to príbeh nielen o športe, ale aj o láske, odhodlaní, vytrvalosti a nezlomnej sile vôle, ktorá dodnes inšpiruje športovcov na celom svete.


Česká romantická komédia Jedine Tereza je príbeh páru prežívajúceho lásku ako z učebnice, až kým ho ona nepristihne v chúlostivej situácii. Spolu s kamarátom sa zhodnú na tom, že ideálny spôsob, ako ju získať naspäť, je nechať sa inšpirovať scénami z romantických filmov.


Nový dokument Mira Rema Láska pod kapotou sa odohráva na moravsko-slovenskom pohraničí a sleduje zapáleného pätdesiatnika, ktorého celoživotnou vášňou sú rýchle autá a jeho priateľku, služobne najstaršiu autokrosovú pretekárku v Česku. Ich snaha o víťazstvo v závode ojazdených áut je však len kulisou k závodu, ktorý sa pokúšajú vyhrať v bežnom živote.


Tvorcovia komediálneho online seriálu Vyšehrad, ktorý je paródiou na svet okolo českého futbalu, pripravujú filmovú verziu. Kým sa tak stane, rozhodli sa fanúšikom do kín nachystať film s názvom Vyšehrad: Seryjál, ktorý je posladaný zo všetkých desiatich epizód pôvodného seriálu a doplnený o niekoľko scén z chystaného filmu.



Pripravila: Lenka Bednárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame