Čerstvé Ovocie_FM: Renové (Anna a Eva)

Čerstvé Ovocie_FM: Renové (Anna a Eva)

Zreštaurované staré nábytky, z ktorých sála nadčasová krása a dizajn.

Či už to bolo na stránkach bazáru alebo v obývačke starých rodičov, možno ste niekedy našli kúsok, ktorý vás zaujal a pomysleli ste si, aká je škoda, že je tak zájdený vekom. Retro nábytok a dizajn si posledné roky našiel v našich domácnostiach a životoch svoje nazastupiteľné miesto. Už to nie sú iba veci po babke, ale kúsky hodnotného dizajnu, ktoré nám zanechali naši predkovia. Krásnym retro veciam sa venuje aj Anna Havranová, ktorá vyštudovala interiérový dizajn na Fakulte architektúry STU, a už počas školy začala pracovať v interiérovom štúdiu s tapetami a textilom. Retro nábytok jej vždy prišiel nadčasový a vizuálne ju oslovoval oveľa viac ako väčšina súčasnej ponuky. Po siedmich rokoch zo zamestnania odišla a začala sa venovať svojej srdcovke – retro dizajnovému československému nábytku. A tak vzniklo Renové, mladá značka, ktorú vedie spolu s priateľkou Evou.

Od začiatku bolo ich hlavným zámerom renovovať originálny retro československý nábytok. V ich ponuke nájdete aj niekoľko zaujímavých kúskov zo zahraničia. A keďže sú veci, ktoré sa im veľmi páčia, no nie je ich už veľa a ťažko sa zháňajú, uvažujú už aj nad tým, že by ich časom mohli začať vyrábať podľa pôvodných návrhov. Zatiaľ sa však k tomu nedopracovali, ale snáď raz príde čas aj na to. Najväčšie zastúpenie v ich ponuke má sedací nábytok a svietidlá. Nájdu sa aj komody a stolíky, no aj hodiny, rôzne dekoračné predmety či sklo. Veľkú radosť majú z toho, keď narazia na originálny kúsok, ktorý sa ale veľmi pravdepodobne už nezopakuje. Pri tých, samozrejme, s kúpou netreba dlho váhať, pretože nikdy nevieme, či im ešte niekedy vojde do cesty. Striktné pravidlá čo áno a čo nie nemajú, no musí sa im to páčiť. Nestačí, že je to retro alebo hodnotné. Všetky veci z ich portfólia sú originálne kúsky, ktoré sa zároveň snažia originálne renovovať, a urobiť tak každý kus výnimočným.

Renovácia je o designe a šikovných rukách. Po spustení webu sa ateliéru začali ozývať zákazníci, ktorí vedeli oceniť nadčasový dizajn a kvalitné prevedenie, alebo takí, ktorí vyhľadávali vintage nábytok zo sentimentálnych dôvodov. Nepochádzali len zo Slovenska či Česka, zásielky začali chodiť aj mimo strednej Európy.

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 23.2.2021 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Web: https://renove.sk
Facebook: https://www.facebook.com/renove.sk
Instagram: https://www.instagram.com/renove.sk/

CO1 German Swivel Chairs.jpg
German Swivel Chairs

CO2.jpg

CO3 Velvet Chairs by Antonín Šuman.jpg
Velvet Chairs by Antonín Šuman

CO4 Armchairs by Mücke-Melder.jpg
Armchairs by Mücke-Melder

CO5 Písací stroj Olivetti Valentine.jpg
Písací stroj Olivetti Valentine

CO6.jpg

CO7.jpg

CO8 Orange Napako Chandelier.jpg
Orange Napako Chandelier

CO9 Modré kreslo s retro skrinkou.jpg
Modré kreslo s retro skrinkou

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame