Film_FM: Aké filmy prinesú streamovacie televízie?

Film_FM: Aké filmy prinesú streamovacie televízie?

Kiná majú nevyžiadané prázdniny na dobu neurčitú a ak sa z toho niekto teší, tak sú to streamovacie televízie. Aké filmy si pre nás tento rok nachystali?

Film_FM: Aké filmy prinesú streamovacie televízie? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Do programu Netflixu začiatkom januára pribudol film Pieces of Woman, ktorý nakrútil
Maďarský filmár Kornel Mundruczo. Pamätáte si ho vďaka filmom Biely Boh či Mesiac Jupitera, ktoré boli aj v slovenskej distribúcii. Je to síce fiktívny príbeh, ale Mundruczo spolu so svojou partnerkou, scenáristkou Katou Weber, v ňom okrem iného skúmajú aj svoju vlastnú bolestivú skúsenosť so stratou dieťaťa. Film otvára takmer polhodinová scéna domáceho pôrodu a rozpráva príbeh ženy, ktorá pri takomto pôrode prišla o dieťa a musí sa vyrovnať s návalom hormónov a emócií. Vanessa Kirby si za úlohu ženy, ktorá čelí nečakanej situácii, okrem iného odniesla cenu z festivalu v Benátkach.
Viac o filme si môžete prečítať tu.


Od 29. januára si na Apple TV+ môžeme pozrieť drámu s názvom Palmer. Justin Timberlake si tu zahral bývalého trestanca, ktorý sa po 12 rokoch vo väzení vracia domov a spozná malého chlapca z problémovej rodiny, ktorý nezapadá do spoločnosti. Napriek tomu, že je preňho oporou, ho ale dobieha vlastná minulosť.


V rovnaký deň bude mať na Netflixe premiéru životopisný historický film The Dig, alebo Vykopávka. Vznikol podľa románu Johna Prestona, odohráva sa na začiatku 2. sv. vojny a približuje okolnosti objavenia vzácneho archeologického náleziska v Anglicku. Vo filme, ktorý, podľa traileru, bude mať aj romantickú zápletku, uvidíme Carey Mulligan aj Ralpha Fiennesa.


Oscarová herečka Regina King nakrútila svoj celovečerný debut s názvom One Night in Miami. Fiktívny príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami a postavami, vychádza z divadelnej hry. Odohráva sa počas jednej noci v roku 1964, kedy sa spolu stretli 4 černošské ikony: Cassius Clay, Malcolm X, Sam Cooke a Jim Brown a debatujú o svojich postojoch k občianskym právam. Film bude od piatka prístupný na Prime video.


Ak máte radi komorné vzťahové drámy, 5. februára bude mať na Netflixe premiéru film Sama Levinsona s názvom Malcolm & Marie. Ide o príbeh filmára, ktorý sa so svojou priateľko vracia domov po premiére svojho filmu. Kým čakajú na recenzie kritikov a ohlasy divákov, večer sa náhle zvrtne. Začnú sa totiž vynárať informácie a podrobnosti o ich predchádzajúcich láskach a namiesto premiéry riešia svoj vzťah. V hlavných úlohách uvidíme Zendayu a Johna Davida Washingtona.


V marci by mal mať na Apple TV+ premiéru film Cherry, bratov Russovcov.  Je to dráma o armádnom medikovi, ktorý trpí posttraumatickou stresovou poruchou a aby vyrovnal svoje dlhy, ktoré si spôsobil závislosťou na drogách, stane sa z neho bankový lupič. V hlavnej úlohe sa predstaví Tom Holland, ktorý s bratmi Russovcami spolupracoval na Avengeroch a Kapitánovi Amerika.


Tento rok sa dočkáme aj odloženej premiéry thrilleru Žena v okne, v ktorom si Amy Adams zahrala ženu, ktorá trpí agorafóbiou, teda strachom z verejných priestranstiev a čas trávi sledovaním susedov. Nakrútil ho Joe Write, režisér filmov ako Pýcha a predsudok či Najtemnejšia hodina. Presný dátum premiéry zatiaľ nie je známy, no v priebehu tohto roka film uvidíme na Netflixe.


Dobrá správa prišla aj od novozélandskej filmárky Jane Campion, ktorá by tento rok na rovnakej streamovacej službe mala predstaviť svoju novinku The Power of the Dog. Dráma sleduje dvoch bratov, ktorí sa starajú o rozľahlý ranč… a ich vzťah sa radikálne naruší, keď sa jeden z nich zamiluje do miestnej vdovy. Film má výborné obsadenie, uvidíme v ňom Kirsten Dunst, Jessieho Plemonsa aj Benedicta Cumberbatcha, no presný dátum premiéry zatiaľ nie je známy.
Veľkú ponuku prevažne česko-slovenskej produkcie nájdete aj na platforme Dafilms, festivalové filmy zas môžete sledovať prostredníctvom Edisonline a skvelý program má aj Kino doma.

Pripravila: Lenka Bednárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame