Čerstvé Ovocie_FM: Činčuáčik (Barbora Piatrová)

Čerstvé Ovocie_FM: Činčuáčik (Barbora Piatrová)

Videli ste už knihy na kolesách?

Vznikli preto, aby deti viac čítali. Ich poslaním je šíriť lásku ku knihám, nie nútiť deti čítať. Všetko sa začína správnym výberom tej osudovej knihy, ktorá zmení detský pohľad na tieto voňavé zväzky slov a obrázkov. A tak sa rozhodli prinášať radosť prostredníctvom trojkolesového bicykla, ktorý kočuje po slovenských festivaloch, trhoch, detských parkoch a ihriskách.

Činčuáčik je malé kočovné kníhkupectvo, ktoré vzniklo z lásky k detským knihám. Knihy na troch kolesách na Činčucykli môžete aj vy stretnúť vo svojom meste. A nielen to. Baška detičkám rada knihy prečíta a aj poradí s výberom. Pri prevádzkovaní kníhkupectva na troch kolesách sa riadi tromi zásadami: ponúkať knihy, ktoré sú kvalitné a precízne vybrané, podporiť slovenských autorov a ilustrátorov, a zároveň to robiť všetko srdcom. Deckám radia aj traja milí maskoti Líška Eliška, Surikatko Vratko a Kosatka Katka, ktorí sú závislí na knižných príbehoch o ochrane prírody, vzťahoch so zvieratami či citlivých spoločenských témach.

Činčuáčik je v preklade Trojuholník, v jazyku detí. Keď bola Barbora Piatrová, autorka projektu, ešte celkom malá, nazvala tak každý trojuholník v knižke. Verte či nie, detské knižky Bašku naozaj bavia. Je presvedčená, že robia ľudí lepšími, a že by ich mohli čítať i dospelí, minimálne s deťmi. Dobrej detskej literatúry je neúrekom, žiaľ nie vždy sa dostane k množstvu čitateľov. A je to naozaj tak, že láska k čítaniu je nákazlivá (Činčuáčik to má overené!).

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 23.6.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Web: https://cincuacik.sk
Facebook: https://www.facebook.com/knihycincuacik/
Instagram: https://www.instagram.com/cincuacik_knihy/

CO1.png

CO2.png

CO3.png

CO4.jpg

CO5.jpg

CO6.jpg

CO7.jpg

CO8.jpg

CO9.jpg

CO10.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame