Čerstvé Ovocie_FM: Lucia Gamanová

Čerstvé Ovocie_FM: Lucia Gamanová

Venovať sa grafickému dizajnu, šperku, filmovej výtvarnej réžii a divadelnej scénografickej tvorbe nedokáže každý.

Ako malá chodila na veľa rôznych kreatívnych krúžkov. Túto umeleckú multifunkčnosť si so sebou zobrala aj do ďalších rokov. Aj keď si vo svojom popise na Instagrame uvádza, že je grafická dizajnérka a šperkárka, nie je to ani z ďaleka všetko, čomu sa Lucia Gamanová venuje.

Svoje prvé dva roky štúdia absolvovala na Vysokej škole výtvarných umení na Katedre intermédií a multimédií v ateliéri Transpraxis (art/social justice/culture). Svoj bakalársky titul získala na Katedre vizuálnej komunikácie v ateliéri 303. Počas bakalárskeho štúdia absolvovala študijný pobyt v Krakove na Akadémii Jána Matejka a počas magisterského štúdia ročnú internú stáž na Katedre úžitkového umenia v ateliéri S+M+L_XL - Kov a šperk. Svoju diplomovú prácu ukončila medziodborovo, na Katedre vizuálnej komunikácie a na Katedre úžitkového umenia.

Aktívne sa venuje filmovej výtvarnej réžii a divadelnej scénografickej tvorbe. Za svoje aktívne štúdium a práce zožala nejeden úspech. Bakalársku prácu vystavovala na medzinárodnej prehliadke absolventských prác V4 – Graduation projects 2017 v Lodźi a na Národnej cene za študentský komunikačný dizajn NCKD 2018. Počas magisterského štúdia vystavovala v krajinách V4, Litve, Srbsku, Španielsku, Nemecku a Bulharsku. Magisterskú prácu vystavovala na medzinárodnej prehliadke absolventských prác V4 – Graduation project 2019 a na medzinárodnej výstave šperku a remesla Talente 2020.

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 31.3.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Web: https://www.behance.net/luciagaman
Instagram: https://www.instagram.com/_lucy.in.the.sky_/

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpg

CO5.jpg

CO6.jpg

CO7.jpg

CO8.jpg

CO9.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame