Novinár Tomáš Etzler: Zrazu som žil vojnový film

Novinár Tomáš Etzler: Zrazu som žil vojnový film

Bývalý vojnový reportér zo CNN pracoval v Iraku, Afganistane a neskôr aj v Číne pre Českú televíziu. Vypočujte si celý rozhovor z Rána na eFeMku.

Tomáš Etzler je český novinár, držiteľ televíznej ceny EMMY a bývalý vojnový reportér s pozoruhodným životným príbehom. V Ráne na eFeMku vysvetlil, že jeho snom bolo navštíviť Ameriku, kam odišiel krátko po revolúcii. Mal len turistické víza, sto dolárov vo vrecku a poznal tam dvoch ľudí. Niekoľko rokov striedal zamestnania ako umývač okien či domov. Ako tridsaťšesť ročný začal študovať žurnalistiku a onedlho sa dostal až do stanice CNN, ktorá ho vyslala do Iraku či Afganistanu. Vo vojnových zónach čelil mnohým nebezpečným situáciám, no práca vojnového reportéra ho bavila a vždy chcel byť tam, kde sa práve niečo dialo: „Ako novinári sme boli na miestach, kam sa normálne ľudia nedostanú. To, čo sme z tých miest sprostredkovávali, už je alebo bude v historických knihách. Bral som to ako veľkú zodpovednosť, že pomáham písať dejiny, že som svedkom obrovských udalostí.“

Český novinár Tomáš Etzler sa v Ráne na eFeMku podelil o zážitky z Ameriky, hovoril o práci vojnového reportéra aj o svojom pôsobení v Číne. Dominike a Martinovi rozpovedal svoj príbeh plný dramatických aj veselých momentov. Vypočuť si ho môžete tu:

Cesky novinar Tomas Etzler v Rane na eFeMku 4.3.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame