Čerstvé Ovocie_FM: Lenka Sršňová

Čerstvé Ovocie_FM: Lenka Sršňová

Desať rokov tvorby, ktoré ponúkajú zmes intenzívnych farieb, výrazných vzorov a dôrazu na detail, humor a symboliku.

Patrí k súčasnej generácii mladých slovenských dizajnérov. Je absolventkou Ateliéru odevného dizajnu Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave a má za sebou študijné stáže vo Fínsku aj v Paríži. Významným bodom vo formovaní jej hravého rukopisu bola pracovná stáž v ateliéri Jean Charles de Castelbajac. Vo svojej práci priznáva umelecké vplyvy a módu s ľahkosťou prepája s inými odvetviami dizajnu a umenia. Ako sama tvrdí: „Móda nie je iba odev. Móda je kultúra, zrkadlo doby a spoločnosti. Je všade okolo nás. Odev identifikuje, kto sme a kým chceme byť. Tvorí našu osobnosť a je našou druhou kožou.” Preto sa rozhodla venovať móde. Jej tvorba ponúka veselú a originálnu alternatívu v obliekaní.

Asi ešte nikto nepreniesol diela voľného umenia do bežného života tak ako Lenka Sršňová. Že rada pracuje s farbami, je jasné od jej prvých kolekcií. S kolekciou Colorocode už v roku 2015 získala cenu na Národnej cene za dizajn. Tento rok si opäť odniesla ocenenie, tentoraz tretie miesto v kategórii Profesionálny dizajn za Módnu kolekciu Fullove. Aj v tomto prípade spolupracovala s grafickým dizajnérom Ondrejom Jóbom, no najmä s dielami Ľudovíta Fullu, ktorými sa inšpirovala. Motívy a farby z Fullových diel preniesla do látok a vytvorila osobitú kolekciu nositeľnej módy, ktorá sčasti vznikala počas rezidenčného pobytu v Galérii Ľudovíta Fullu v Ružomberku.

Láska k farbám je Lenkinou veľkou vášňou. Každý rok vám ju prináša v novej kolekcii aj v množstve modelov, ktoré vyrába. Avšak rok 2019 je pre Lenku Sršňovú výnimočný. Oslavuje 10. narodeniny! S úsmevom a radosťou spomína na začiatky, na prvé kolekcie, prvé kroky vo svete módy, úspechy a mnohé výnimočné projekty. Desať kolekcií – desať rokov tvorby, ktoré ponúkajú pestrú mozaiku Lenkinho imaginárneho módneho sveta. Výstava COLORLOVE – 10. rokov značky LS je určite ďalším míľnikom tvorby módnej dizajnérky Lenky Sršňovej.

Vypočujte si rozhovor z :Popo_FM:

CERSTVE OVOCIE_FM 26.11.2019 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Web: https://www.lenkasrsnova.com
Facebook: https://www.facebook.com/LS.Srsnova/
Instagram: https://www.instagram.com/lenkasrsnova/

NCD 2019 - Profesionálny dizajn, 3. cena: Fullove - Lenka Sršňová, Spoluautor: Ondrej Jób

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpg

CO5.jpg

CO6.jpg

CO7.jpg

CO8.jpg

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame