Čerstvé ovocie: Michal Žák (BakeryBoards)

Čerstvé ovocie: Michal Žák (BakeryBoards)

Longboardy vyrobené z lokálnych surovín, s čo najmenej chemikáliami a nástrojmi, ktoré má v garáži každý.

„Vyrábam ekologické longboardy, hlavne na cestách – všetko vybavenie potrebné na výrobu mám v aute, aby som mohol cestovať, kam sa mi zachce a popri tom vyrábať. Snažím sa šíriť myšlienku DYI, že si človek môže vyrobiť čokoľvek a kdekoľvek. Zároveň je mojím cieľom robiť osvetu medzi ľuďmi ohľadom zodpovednosti voči prírode a našej vlastnej sebeckosti.“

Takto sa nám predstavuje Michal Žák, človek, ktorý stojí za projektom BakeryBoards. Pôvodne je vyštudovaným automobilovým dizajnérom a už vyše desať rokov pôsobí v digitálnej „brandži“. Od malička snowboardoval a pred pár rokmi sa nadchol pre wakeboarding, ktorý ho priviedol aj k longboardovaniu.

Dlho však hľadal board, ktorý by mu vyhovoval. Preto sa rozhodol vytvoriť si svoj prvý prototyp longboardu, ktorý je šesťdesiat palcov dlhý (viac ako 1,5 metra). Longboardy vyrába od dizajnu až po produkciu sám. Michalove workshopy sú určené na to, aby ľudí naučil vyrábať z lokálnych surovín, s čo najmenším množstvom chemikálií a nástrojmi, ktoré má v garáži každý.

Rozhovor z :Popo_FM si môžete vypočuť tu:

Facebook: https://www.facebook.com/bakeryboards/
Instagram: https://www.instagram.com/bakeryboards/

CO1.jpg

CO2.jpg

CO3.jpg

CO4.jpg

CO5.jpg

CO6.jpg

Pripravila: Veronika Dologhová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame