Čerstvé ovocie: Udržateľná móda

Čerstvé ovocie: Udržateľná móda

Ako si oživiť šatník bez toho, aby sme si zruinovali planétu? V :Popo_FM nám to v rámci rubriky Čerstvé ovocie prezradila Alžbeta Irhová a Zuzana Dutková z Inštitútu pre rozvoj udržateľnej módy.

co1.jpg

Betka stojí za ekologickou módnou značkou Bagbet a Zuzana založila koncept Dutka, ktorý sa zaoberá spracovaním textilného odpadu a výrobou produktov do domácnosti. Ľubo je fotograf a Brody je grafický dizajnér. Aj keď sa každý z nich venuje niečomu inému, zistili, že majú toho veľa spoločného. Záleží im na prostredí, v ktorom žijeme. A chcú o tom hovoriť. Majú veľa dobrých nápadov a veria, že ak sa stanú realitou, prispejú tým k zlepšeniu situácie v oblasti ekológie v odevnom priemysle.

co2.jpg

Štvorica spoločne založila občianske združenie IPRUM, Inštitút pre rozvoj udržateľnej módy, s cieľom priblížiť tému udržateľnej módy širokej verejnosti. Organizujú workshopy, SWAP-y oblečenia, prednášky, školenia a predajné markety. A keďže textilné odvetvie patrí k najviac znečisťujúcim priemyslom na svete, každé takéto aktivity sú veľkým prínosom pre celú našu spoločnosť.

Celý záznam rozhovoru si môžete vypočuť tu:

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame