Filmové novinky v kinách

Filmové novinky v kinách

Záchrana dinosaurov, príbeh vynaliezavého sukničkára, dokumentárny projekt Okupácia 68 aj nové príbehy Pata a Mata. Tu je prehľad aktuálnych noviniek v kinách.

Pat a Mat opäť v akcii

Animovaný film Pat a Mat opäť v akcii prináša celkom nové príbehy dvoch známych postavičiek. Obaja sa presťahovali, a tak na nich čakajú ďalšie výzvy. Od čistenia komína, cez boj s rojom včiel až po inštaláciu bezpečnostných kamier či využitie solárnej energie.


Láska bez bariér

Ústrednou postavou francúzsko-belgickej komédie Láska bez bariér je vynaliezavý sukničkár, ktorý na získanie ženy využije všetky svoje možnosti. Zájde dokonca tak ďaleko, že kvôli jednej dáme predstiera, že je hendikepovaný. Situácia sa skomplikuje, keď mu táto dáma predstaví svoju sestru, ktorá je rovnako na vozíku.


Jurský svet: Zánik ríše

V dobrodružnej snímke Jurský park: Zánik ríše je ostrov, ktorý pred rokmi ovládli praveké jaštery z Jurského parku, ohrozený prebúdzajúcou sa sopkou. Aby dinosauri nevyhynuli druhýkrát, je potrebné naplánovať záchrannú misiu. Jej členovia rýchlo pochopia, že tu niečo nesedí a že ani oni nebudú v bezpečí.


Okupácia 68

Zajtra do kín prichádza dokumentárny film Okupácia 68. Producent Peter Kerekes oslovil päť režisérov a režisériek z piatich krajín bývalej Varšavskej zmluvy, ktorých vojská vpadli v auguste
1968 do Československa, aby o tom nakrútili film. Vzniklo tak päť rôznorodých krátkych snímok, ktoré sa na tieto udalosti nepozerajú z pohľadu obetí, ale z pohľadu okupantov, obyčajných vojakov aj generálov. Film je venovaný 108 obyvateľom Československa, ktorí boli počas okupácie zabití.



Pripravila: Lenka Bednárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame