Zuzana Mauréry v :Popo_FM

Zuzana Mauréry v :Popo_FM

„To, čo vidíme na plátne, tam všade je učiteľka dobrá. Aká je v skutočnosti, to sa dozvieme až cez príbehy vedľajších postáv," vysvetlila Zuzana Mauréry. Aj takto sa dá pozerať na príbeh filmu Učiteľka, za ktorý hlavná predstaviteľka Zuzana Mauréry získala na filmovom festivale v Karlových Varoch cenu pre najlepšiu herečku. Predstaviteľka hlavnej postavy sa pred uvedením filmu do kín zastavila v :Popo_FM.

V príbehu učiteľka Zuzana Drazdechová za socializmu využíva svoje postavenie a prostredníctvom svojich žiakov si užíva rôzne výhody, ktoré jej „ponúkajú" ich rodičia. Napätie vo filme sa graduje aj retrospektívnym odhaľovaním deja.

O príprave na úlohu, konkurze či vlastných skúsenostiach s učiteľmi a učiteľkami hovorila Zuzana Mauréry v :Popo_FM. Vypočujte si celý záznam rozhovoru na Mixcloude Rádia_FM.


O filme Učiteľka sme hovorili v Rádiu_FM aj s režisérom Janom Hřebejkom a scenáristom Petrom Jarchovským. Tvorcovia boli hosťami v Ráne na eFeMku a rozhovor s nimi tiež nájdete na našej stránke.

Radio_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame